Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pataruokaa karjalanpaistilihoista

Viikonloppuisin tehdään yleensä pitkää haudutusta vaativia ruokia. Syystä että arkisin ei niille oikein ole aikaa. Pakastimesta löytyi yksi paketti karjalanpaistilihoja ja halusin kokeilla tehdä niistä välillä jotain muutakin kuin karjalanpaistia. Tämä ohje löytyi blogista nimeltä Mausteinen manteli. Hieman muuntelin ohjetta. Jätin muunmuassa perunat ja herkkusienet pois padasta. En ollut lopputulokseen ihan täysin tyytyväinen. Voi olla että meillä ei leivinuunin lämpö riitänyt. Lihat olivat kyllä kypsiä, kiitos alun ruskistamisen, mutta esimerkiksi porkkanat olisivat saaneet olla pehmeämpiä. Toivotaan, että pata olisi tänään, vuorokauden jääkaapissa muhimisen jälkeen, herkullisempaa! :)

 Pata karjalanpaistilihoista


700 g karjalanpaistilihaa
5 porkkanaa
1 iso punasipuli kahtena isona lohkona
3 valkosipuli puolitettuna
4 kpl isoja tomaatteja isoina lohkoina
laakerinlehti
n. 3-4 rkl häränlihafondia (punaviini)
vettä
2 dl kermaa
mustapippuria ja suolaa

Ruskista lihat kevyesti.Laita liha, porkkana, sipulit ja tomaatti uunivuokaan. Lisää laakerinlehdet, maustepippuri, suola ja lihafondi. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää kerma ja mausteet. Kypsennä uunissa ilman kantta 200 asteessa, kunnes neste alkaa kiehua. Sen jälkeen alenna uunin lämpötila 170 asteeseen, laita kansi päälle ja kypsennä n. 2,5 tuntia.Tai kuten me teimme: leivinuuniin n. 4 tunniksi, asteita noin 150.
Nautimme tätä keitettyjen perunoiden ja tuoreen salaatin kera.

Aamupalaksi sunnuntaina oli normisettiä, eli pekonia ja munaa!! :)


Tässä vielä kuva saamistani uusista muffinssivuoista ja Muumi-teestä! Kiitos äiti!! <3
(Tuliaissuklaa on jo syöty....)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)