Pata karjalanpaistilihoista
700 g karjalanpaistilihaa
5 porkkanaa
1 iso punasipuli kahtena isona lohkona
3 valkosipuli puolitettuna
4 kpl isoja tomaatteja isoina lohkoina
laakerinlehti
n. 3-4 rkl häränlihafondia (punaviini)
vettä
2 dl kermaa
mustapippuria ja suolaa
Ruskista lihat kevyesti.Laita liha, porkkana, sipulit ja tomaatti uunivuokaan. Lisää laakerinlehdet, maustepippuri, suola ja lihafondi. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää kerma ja mausteet. Kypsennä uunissa ilman kantta 200 asteessa, kunnes neste alkaa kiehua. Sen jälkeen alenna uunin lämpötila 170 asteeseen, laita kansi päälle ja kypsennä n. 2,5 tuntia.Tai kuten me teimme: leivinuuniin n. 4 tunniksi, asteita noin 150.
5 porkkanaa
1 iso punasipuli kahtena isona lohkona
3 valkosipuli puolitettuna
4 kpl isoja tomaatteja isoina lohkoina
laakerinlehti
n. 3-4 rkl häränlihafondia (punaviini)
vettä
2 dl kermaa
mustapippuria ja suolaa
Ruskista lihat kevyesti.Laita liha, porkkana, sipulit ja tomaatti uunivuokaan. Lisää laakerinlehdet, maustepippuri, suola ja lihafondi. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää kerma ja mausteet. Kypsennä uunissa ilman kantta 200 asteessa, kunnes neste alkaa kiehua. Sen jälkeen alenna uunin lämpötila 170 asteeseen, laita kansi päälle ja kypsennä n. 2,5 tuntia.Tai kuten me teimme: leivinuuniin n. 4 tunniksi, asteita noin 150.
Nautimme tätä keitettyjen perunoiden ja tuoreen salaatin kera.
Aamupalaksi sunnuntaina oli normisettiä, eli pekonia ja munaa!! :)
Tässä vielä kuva saamistani uusista muffinssivuoista ja Muumi-teestä! Kiitos äiti!! <3
(Tuliaissuklaa on jo syöty....)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)