Nakkikeitto
380 g Kivikylän Wanhanajan nakkeja
500 g perunaa
100 g palsternakkaa
2 pss pakastekeittojuureksia (a 200 g)
2 lihaliemikuutiota
10 kokonaista maustepippuria
suolaa
Kuori ja paloittele perunat ja palsternakka, ja laita ne kattilaan. Lisää vetttä niin että kuutiot peittyvät. Lisää lihaliemikuutiot ja maustepippurit ja anna kiehua kunnes perunat ovat hieman pehmenneet. Sillä välin paloittele nakit ja ruskista pinnat kevyesti pannulla. Lisää jäiset keittojuurekset ja hetken päästä ruskistetut nakit. Tarkista vielä keiton maku, lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa. Tähän keittoon olisi erinomaisesti sopinut vielä tuore persilja, mutta sitä ei nyt sattunut löytymään.
Dallaspullat
Pullataikina:
5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
200 g margariinia
n. 13 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia (Blå Bland)
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Päälle:
1 muna
mantelirouhetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää joukkoon n. 6 dl jauhoja muutama desi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan sitten huoneenlämpöinen margariini ja tämän jälkeen loput jauhot.Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
Sillä välin on hyvä tehdä täyte, eli sulata voi. Sekoita joukkoon vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna.
Kauli taikina kahdeksi 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Lusikoi täyte pieniksi nokareiksi taikinalevyn päälle. Levitä sitten tasaisesti.Kieritä taikinalevy rullalle. Nipistä saumakohta tiukasti umpeen. Leikkaa taikinapötkö 10-20 palaan. 10 pullasta tulee mojovan kokoisia.
Laita pullat muffinssivuokiin.Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun pullat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tämä ihana kannu sai väliaikaisen kodin meidän sisävessasta. Kun kelit lämpeää ja pääsen tuunaamaan ulkohuussia, niin kannu muuttaa sinne!
5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
200 g margariinia
n. 13 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia (Blå Bland)
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Päälle:
1 muna
mantelirouhetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää joukkoon n. 6 dl jauhoja muutama desi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan sitten huoneenlämpöinen margariini ja tämän jälkeen loput jauhot.Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
Sillä välin on hyvä tehdä täyte, eli sulata voi. Sekoita joukkoon vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna.
Kauli taikina kahdeksi 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Lusikoi täyte pieniksi nokareiksi taikinalevyn päälle. Levitä sitten tasaisesti.Kieritä taikinalevy rullalle. Nipistä saumakohta tiukasti umpeen. Leikkaa taikinapötkö 10-20 palaan. 10 pullasta tulee mojovan kokoisia.
Laita pullat muffinssivuokiin.Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun pullat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tämä ihana kannu sai väliaikaisen kodin meidän sisävessasta. Kun kelit lämpeää ja pääsen tuunaamaan ulkohuussia, niin kannu muuttaa sinne!
Ihan liian vähän tulee itsekin tehtyä keittoja vaikka ne ovat helppoja,edullisia ja erittäin maistuvia! Pitäisi ehkä ottaa tavaksi että kerran viikossa on keittopäivä.
VastaaPoistaMä aina välillä yritän ujuttaa viikon ruokalistaan yhden keittopäivän, mutta toisinaan se sitten taas unohtuu. Eipä taida tälläkään viikolla olla keittoa ruoaksi.
VastaaPoistaMutta tuollaisen dallaspullan voisit mulle lähettää :D
Mulle voi kans lähettää dallaspullan :D! Ps. kiitti it-tukena toimimisesta!!
VastaaPoistaLaittaisin tästä heti dallaspulla lähetyksen tulemaan, mutta harmi vaan, että kaikki pullat on jo syöty... :D (mutta ei mun toimesta, kiitokset tästä kuuluvat nälkäisille työkavereilleni) ;)
VastaaPoista