Jauhelihapiirakka
Pohja:
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
250 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
2 valkosipulinkynttä
mausteita (suolaa, chilijauhetta, mustapippurirouhetta, oreganoa)
kirsikkatomaatteja
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa (viherpippuri)
2 munaa
(2 dl ruokakermaa, jonka minä unohdin)
Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.
Leikkaa paprika kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä vieläypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatut valkosipulinkynnet, suolan, mustapippurin, chilijauheen ja oreganon. Levitä pohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, kerma ja kuutioitu koskenlaskija. Kaada täytteen päälle. Laita päälle vielä halkaistut kirsikkatomaatit. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
250 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
2 valkosipulinkynttä
mausteita (suolaa, chilijauhetta, mustapippurirouhetta, oreganoa)
kirsikkatomaatteja
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa (viherpippuri)
2 munaa
(2 dl ruokakermaa, jonka minä unohdin)
Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.
Leikkaa paprika kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä vieläypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatut valkosipulinkynnet, suolan, mustapippurin, chilijauheen ja oreganon. Levitä pohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, kerma ja kuutioitu koskenlaskija. Kaada täytteen päälle. Laita päälle vielä halkaistut kirsikkatomaatit. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Hyvältä näyttää ilman kermaakin :) Mulle ainakin kelpais vallan mainiosti!
VastaaPoista