Ystävä, jolle olen luvannut leipoa Daim-kakkua, sai vihdoin maistaa yhtä versiota tekemistäni Daim-kakuista. Ja tämä oli kyllä ehdottomasti paras tekemistäni. Käytin ensimmäistä kertaa tuota valmista sitruunatuorejuustoa. Maistui aika voimakkaasti tuo sitruuna, nam!! :)
Tein kakun 20 cm irtopohjavuokaan.
Daim-juustokakku
Pohja:
150 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita
Täyte:
200 g Sitruunan makuista tuorejuustoa (Viola)
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
pussillinen Daim-rakeita
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksit ja voi tasaiseksi massaksi ja levitä vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma, sekoita siihen sokeri ja tuorejuusto.
Laita sitruunamehu mikroon pienessä astiassa kunnes kiehuu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt neste yhtenä nauhana massaan. Lisää Daim-rakeet massaan. Kaada sitten massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 3-4 tuntia. Mielellään 1 vuorokausi, niin maut tulevat paremmin esiin.
Koristelin kakun Maraboun Daim-suklaalla.
Kiitsa emännälle! Hyvää oli!:)
VastaaPoistaKiitos vaan koko teidän poppoolle vierailusta! Ja huomasitkos että tuossa oli vasta yksi versio Daim-kakusta.... ;)
PoistaAa haa! No mut odotan siis kutsua taas.. :)
PoistaVoin kertoo että TODELLAKIN "saat" leipoo tota sit mullekin kun tuun vieraileen!!! :P -Hanna
VastaaPoistaNo todellakin leivon, tää on hywää!! :)
VastaaPoista