Marenkihunnutettu raparperitorttu
Pohja:
175 g margariinia
1 3/4 dl sokeria
3 keltuaista
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Täyte:
500 g raparperia
3 rkl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
50 g mantelilastuja
sokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Puhdista, tarvittaessa kuori ja paloittele raparperit. Levitä raparperipalat piiraspohjalle. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää. Levitä marenki piirakan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut ja hieman sokeria.
Paista uunissa 180 asteessa 30-40 minuuttia.
Saas nähdä mikä ohje tästä samaisesta kirjasta menee seuraavaksi kokeiluun.... :)
Voi hitsi. Oliskohan mulla vielä pakastimen perukoilla raparperia?!? Raparperipiirakat on mielettömän hyviä, eikä tuo marenkihuntu piirakkaa aina pahenna! Sun täytyy muistutella tästä ohjeesta raparperikauden alkaessa :)
VastaaPoistaJoo täytyy yrittää muistaa muistutella! :) Luulenpa että tätä tulee itsekin tehtyä aika useesti raparperikauden alettua... :)
Poista