Vuokaleipä (gluteeniton)
5 dl piimää
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl tummaa jyttejauhoa
1 dl tattarijauhoa
3,5 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl sulatettua margariinia
1,5 tl suolaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl tummaa jyttejauhoa
1 dl tattarijauhoa
3,5 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl sulatettua margariinia
Sekoita kädenlämpöiseen piimään siirappi ja psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet keskenään kuivahiiva mukaan lukien ja sekoita seos taikinaan. Lisää sulatettu margariini. Täytä voideltu 1,5 litran leipävuoka taikinalla ja kohota lämpimässä 30 minuuttia. Paista leipää 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35 - 40 minuuttia.
Eikä turvottanut vatsaa ei!!! :)
Erittäin hyviä gluteenittomia ohjeita. Leivon huomenna vuokaleipää, kerron miten hyvää tuli. Terv. Irmeli
VastaaPoistaKiva kuulla että olet löytänyt kokeiltavia reseptejä blogistani! :)
Poista