Sivut

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kanankoipia & artisokan sydämiä

Artisokan sydämet oli mulle ihan uusi tuttavuus. Ja voin sanoa, että tulee kyllä jatkossakin käytettyä enemmän ruuanlaitossa. Vaikea kuvailla tarkasti miltä ne oikein maistui, etenkin kun ne oli purkissa valmiina jo suolaliemessä. Mutta aika paljon vaikuttaa se, että miten ne maustaa. Eli toisinsanoen voisi sanoa, että tuntuivat mukalta suussa ja maistuivat juuri niille mausteille joita ruokaan laitoin! :) Ajattelin jopa seuraavaksi kokeilla laittaa niitä tähän kasvislaatikkoon.
 Resepti on Tyrniä ja tyrskyjä -blogista.

Kanankoipia & artisokan sydämiä


 3 kanankoipea
1 tlk artisokan sydämiä
3 isoa punasipulia
2 tl Dijon sinappia
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
½ dl valkoviiniä
ripaus basilikaa
ripaus rakuunaa
1 laakerinlehti
suolaa & pippuria

Laita paloitellut sipulit ja artisokat vuoan pohjalle. Asettele kanat vihannesten päälle. Sekoita sinappi, mausteet sekä öljy, etikka ja valkoviini. Levitä seos kanojen päälle. Ripottele päälle hiukan suolaa & mustapippuria. Kypsennä 180 asteessa noin tunnin ajan (kunnes kanat ovat kypsiä). Levitä välillä paiston aikana kastiketta kanojen päälle.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)