Vihdoinkin tuli tehtyä kesän ensimmäinen mansikkakku!! :)
Mansikkakakku
Pohja:
150 g voita
5 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
viipaloituja mansikoita
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Päälle:
3 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
viipaloituja mansikoita
suklaisia koristeita
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka halkaisijaltaan 26 cm.
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi puolet jauhoista munavaahtoon nuolijalla käännellen. Lisää tämän jälkeen voisulaa joukkoon vuorotellen jauhojen kanssa.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla 40-50 minuuttia.
Irrota kakku vuuasta ja anna jäähtyä. Leikkaa 2 osaan. Laita toinen levy irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta kakkupohjaa kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Mausta tuorejuusto maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä seos pohjan päälle ja lisää vielä viipaloidut mansikat.
Laita toinen levy päälle ja anna kakun maustua joitakin tunteja jääkaapissa.
Päällistä varten vatkaa vispikerma ja vatkauksen loppuvaiheessa lisää vaniljakreemijauhetta mukaan vähitellen. Levitä/pursota kerma kakun päälle ja lisää koristeeksi mansikat & suklaa ruusut ja lehdet.
Tahtoo kanssa!
VastaaPoistaHerkullista!:)
VastaaPoista