Sivut

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tonnikala-pastasalaatti

Halusin vaihtelun vuoksi tehdä töihin evääksi jotakin salaattia. Tämän salaatin kanssa olisi sopinut niin hyvin itse tehdyt patongit, mutta harmi kun väsy vei eilen illalla voiton, enkä enää millään jaksanut niitä vääntää... Picknick salaattina erittäin toimiva ja riittävän ruokaisa.


Tonnikala-pastasalaatti


300 g pastaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Flora vispiä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 kevätsipulia
2 prk tonnikalaa (paloina öljyssä)
2 suolakurkkua

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan ja anna sen jäähtyä. Vatkaa Flora vispi ja tuorejuusto kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Mausta vaahto etikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita pasta ja vaahto isossa kulhossa. Lisää salaattiin silputtu kevätsipuli sekä pilkotut suolakurkut. Lisää vielä tonnikalat ja sekoita salaatti. Anna salaatin maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Olen joskus jostakin netin syövereistä tämän salaatin ohjeen löytänyt (jos joku tunnistaa omakseen, niin hihkaiskoon) ja muistaakseni siinä ohjeessa oli lisänä vielä omenaa, kapriksia ja keitettyä kananmunaa. Varmasti sopivat salaattiin erinomaisen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)