Monissa blogeissa on nyt tehty
seeprakakkua. Ja kun näin Talo & Koti -lehdessä
Kinuskissan seikkaperäiset ohjeet kakun teosta, niin pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Minun kakkuuni ei kyllä tullut ihan niin hienoja
seepraraitoja kuin Kinuskissan. Mutta sen mitä ulkonäössä häviää,
sen maussa voittaa. Oli kyllä hyvää kakkua!!
Kinuskikissan ohjeessa kakun päälle
tehtiin suklaasta kuorrutus, mutta koska meiltä ei suklaata löytynyt
kaapista (paitsi isännän Fazerin siniset, mutta niihin en tohtinut
koskea) niin tein ihan tavallisen mokkapäällysen.
Seeprakakku
Taikina:
4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl öljyä
2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvijuomaa
Voitele ja korppujauhota vuoka
(halkaisija 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita hitaasti
vatkaten munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä. Jaa
taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa
ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jää
odottamaan taikinan leviämistä, vaan kaada päälle samantien
seuraava annos. Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki
taikina on käytetty.
Paista kakkupohjaa 180 asteessa
keskitasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Nosta kakku
tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin.
Valmista kuorrute. Sekoita kuivat
aineet ja lisää sulatettu rasva sekä kahvi. Levitä jäähtyneen
kakun päälle.
Käykäähän kurkkaamassa myös Skorpionin keittiössä, jossa oli sama kakku tehty hiukan eri reseptillä.
Sieltä löytyy myös erittäin hyvät, havainnollistavat kuvat
seepraraitojen tekemisestä.
Itse yritin tehdä nuo taikinaraidat puolendesin mitan avulla. En tiedä olisiko ollut helpompi tehdä esim. lusikan avulla. Mutta pääasia että kakku oli jo valmistamista seuraavana päivän ihanan kostean & mehevän makuinen.
Itse yritin tehdä nuo taikinaraidat puolendesin mitan avulla. En tiedä olisiko ollut helpompi tehdä esim. lusikan avulla. Mutta pääasia että kakku oli jo valmistamista seuraavana päivän ihanan kostean & mehevän makuinen.
Jossain tätä samaista ohjetta ihastelin. Nyt minäkin tohdin kokeilla, kun oot ohjeen hyväksi havainnut :) Ja hyvältähän nuo raidat näyttävät!
VastaaPoistaVähän se oli joku geenimuunneltu seepra kun raidat ei menny ihan kohdilleen! ;) Mutta älyttömän hyvänmakuinen kakku kyllä oli, vinoista raidoista huolimatta. Ehkä kannattaa kokeilla laittaa niitä raitoja esim. lusikoiden avulla. Sujuu ehkä niin paremmin.
VastaaPoistaOlen kesän aikana tehnyt myös aika monta seeprakakkua....eri kokeiluja rasvoilla yms...laitan siitä vielä erikseen postauksen blogiini kunhan kerkiän... linkistä näät ohjeen millä minä teen. Kivaa ja hieman erilaista vrt tiikerikakkuun. Välillä raidat tulevat seeprakakkuun oikein kauniit...välillä on jokin seepran ja tiikerin välimuoto... vaan eihän se haittaa, maku on tärkeintä....ainakin minusta.http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2013/05/seeprakahvikakku
VastaaPoistaTäytyykin käydä vilkaisemassa! Tämä oli niin hyvää kakkua että pakko kyllä tehdä uusiksi.
PoistaKesällä tein sen mansikkakakun, jonka pohjaksi laitoin tiikerikakkupohjan. Isäntä ihastui siihen ihan täysin, on kuulemma lapsuudessa tiikerikakku ollut hänen suurinta herkkuaan. Ehkä tarvii seuraavaksi tehdä marjoilla koristeltu seeprakakku.