Moskovan pata
2 isoa valkosipulisuolakurkkua kuutioina
3 pientä sipulia
2 rkl hunajaa
2 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl cayennepippuria
1 lihaliemikuutio sekoitettuna 4-5 dl:aan vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 purkki smetanaa
n. 150 g sinihomejuustoa murusina, oman maun mukaan
Ruskista lihat pienissä erissä kovassa lämmössä. Ruskista samalla myös sipulit sekä toinen suolakurkku, lisää hunaja ja osa lihaliemestä. Sekoita joukkoon myös mustapippuri ja cayennepippuri. Keitoksen tulee peittyä nesteeseen.
Laita seos uuniin 200 asteeseen, 45-60 minuuttia.
Lisää pieneen vesimäärään sekoitettu vehnäjauho, smetana ja aurajuusto murusina sekä loput suolakurkut ja tarvittaessa lihalientä. Hämmennä hyvin. Laita vielä uuniin 175 asteeseen n. 45 minuutiksi.
Padan voi tarjoilla esim. riisin tai perunoiden kanssa.
Itse taisin lisäillä tuota lihalientä hieman liian reilulla kädellä, koska jouduin kastiketta ihan aavistuksen verran suurustamaan lopussa vielä tummalla maizenalla.
Nyt kasvatellaan & hellitään häntä kaikessa rauhassa...
Pata kuulostaa oikein herkulliselta! Syysruokaa parhaimmillaan. Oikein odotan, että säät (ja tupa) viilenisivät sen verran, että saisi ottaa taas Alman, meidän puuhellan, käyttöön ja muhittaa pataruoat siinä.
VastaaPoistaMeillä on jo muutaman kerran uhmattu lämpimiä säitä ja pistetty valkee leivinuuniin. Sillä seurauksella että koiruus on viettänyt yönsä pihalla, kun sisällä on niin tuskaisen kuuma... Mutta hyvää ruokaa on saatu aikaiseksi! :)
PoistaIhana toi Lympyn kuva.. <3 Hermanni on vaan aikast maukas kakku! :)
VastaaPoistaLate oli vähän reenaillu kameran käyttöä eilen! :)
PoistaEikä ihme että tolpassa ei kyltit meinaa pysyä kiinni, kun katit kiipeilee niissä... ;)
Piti kysyäkin että tuliko hyvä kakku. Siitä on niin kauan aikaa kun viimeksi olen Hermannia hoivannut.