Sivut

maanantai 11. marraskuuta 2013

Salami-paprikapizzakka

Tässä ihan huippuhyvä tarjottava esim. illanistujaisiin. Ihana sekoitus
pizzan ja piirakan parhaita puolia! Vähän sellainen pannupizzamainen tuo pohja.
Ja tuorejuusto tomaattimurskan sijaan tuo kivaa vaihtelua.
Ohje on Kinuskikissalta.

Salami-paprikapizzakka



Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g salamisiivuja
1 punasipuli
1 keltainen paprika
150 g paprika-chilituorejuustoa
1 tomaatti ohuina siivuina
fetajuustoa kuutioina
3 dl juustoraastetta


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Kuutioi salamisiivut. Leikkaa punasipuli ja paprika suikaleiksi. Kuullota kasviksia pannulla öljytilkassa, kunnes ne ovat pehmenneet jonkin verran.
Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy leivinpapereineen pellille. Sivele pinnalle paprika-chilituorejuustoa. Levitä päälle sipuli-paprikasuikaleet, salamikuutiot, tomaattisiivut ja fetajuusto. Ripottele pinnalle juustoraaste. Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille kauralesettä koristeeksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)