Sivut

lauantai 7. joulukuuta 2013

Saksanpähkinäpatonki


Voiko mikään mikä sisältää pähkinää olla huonoa...?! Mielestäni ei. Pähkinät tekee monesta ruoista & leivonnaisista ihan superhyviä! Ja niin oli nämäkin Itsenäisyyspäivän herkkupatongit oikein makoisia. Ohje on Kotilieden isosta leivontakirjasta peräisin ja ollut kokeiltavien listalla jo juhannuksesta lähtien. Ja miksei nämä joulupöytäänkin sovi vallan mainiosti.

Saksanpähkinäpatonki ( 4 kpl)


50 g saksanpähkinöitä
25 g hiivaa
5 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl leipäsiirappia
1 rkl hienoa merisuolaa
1½ dl grahamjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja

Paahda ensin saksanpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Murskaa karkeaksi rouheeksi.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola, grahamjauhot ja 2 dl vehnäjauhoista. Vispaa seosta muutama minuutti.
Lisää pähkinät ja loput vehnäjauhoista. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota tunti liinan alla. 
Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa neljään osaan ja leivo taikinapaloista kapeita patonkeja. Rullaa molemmista päistä kierteelle. Anna kohota 10 minuuttia.
Paista patongit 250 asteessa 15-20 minuuttia.


Patongeista puolet lähtivät vanhemmilleni, samoin kun tuo kuvassa näkyvä savulohi-juustosalaatti.
Siinäpä se täydellinen ateria; hyvä salaatti, itse tehty leipä & vielä päälle hyvää viiniä!!
Kyllä meidän kelpasi katsella "linnan" juhlia! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)