Voiko mikään mikä sisältää pähkinää olla huonoa...?! Mielestäni ei. Pähkinät tekee monesta ruoista & leivonnaisista ihan superhyviä! Ja niin oli nämäkin Itsenäisyyspäivän herkkupatongit oikein makoisia. Ohje on Kotilieden isosta leivontakirjasta peräisin ja ollut kokeiltavien listalla jo juhannuksesta lähtien. Ja miksei nämä joulupöytäänkin sovi vallan mainiosti.
Saksanpähkinäpatonki ( 4 kpl)
50 g saksanpähkinöitä
25 g hiivaa
5 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl leipäsiirappia
1 rkl hienoa merisuolaa
1½ dl grahamjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja
Paahda ensin saksanpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Murskaa karkeaksi rouheeksi.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola, grahamjauhot ja 2 dl vehnäjauhoista. Vispaa seosta muutama minuutti.
Lisää pähkinät ja loput vehnäjauhoista. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota tunti liinan alla.
Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa neljään osaan ja leivo taikinapaloista kapeita patonkeja. Rullaa molemmista päistä kierteelle. Anna kohota 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)