Miksei tämä halko koristaisi tänä vuonna teidän joulupöytäänne?
Viime vuonna se koristi meidän joulupöytää ja tänä vuonna siitä sai nauttia työkaverit.
Erittäin hyvän makuinen, etenkin kun sen tekee muutamaa päivää ennen tarjoilua.
Ja koristelemallahan tästä saa ihan mielettömän hienon. Itse olin nyt vähän laiska, enkä jaksanut panostaa koristeluun... :)
Jouluhalko
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
1 prk Valion Tiramisu-rahkaa
2 dl vispikermaa
mansikkahilloa
sokeria
Kostutukseen:
Appelsiinimehua
Päälle:
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kermaa
2 keltuaista
150 g voita
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat
aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina
leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen Tiramisu-rahka. Mausta
tarvittaessa sokerilla. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin
mansikkahilloa ja sitten kerma-rahkaseos. Kääri torttu rullalle
leivinpaperia apuna käyttäen. Laita torttu hetkeksi kylmään vetäytymään.
Päällistä varten sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe, lisää sitten
kerma & keltuaiset. Kuumenna seos varovasti ja koko ajan hämmentäen
kiehumispisteeseen, älä keitä! Anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, valkuaiset yksitellen sekä vaniljasokeri.
Leikkaa tortusta päätypalat pois ja lisää ne tortun sivuille ns.
oksakohdiksi. Kostuta torttua hieman esim. appelsiinimehulla tai
kahvilla. Päällystä torttu suklaaseoksella joka puolelta ja vedä
haarukan kanssa "puun syyt näkyviin". Halon voi vielä koristella
haluamallaan tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)