Olipas taas kiva viikonloppu! Isäntä lähti kavereiden kanssa reissuun ja minä & Viski otettiin kaikki ilo irti kaksin olosta. Tai eihän me ihan kaksin oltu. Oikeastaan nelisin, kun kisutkin oli kotona! ♥ Lauantaina olimme Salossa Ehyt-areenalla Pentupäivillä. Siellä vierähtikin mukavasti useampi tunti. Sieltä vielä sukulaisille kylään ja illalla oltiinkin molemmat niin väsyneitä että kaaduttiin melkein suoraan sänkyyn. Onneksi olin aamulla leiponut näitä ihania patonkeja Minkan ohjeella. Kyllä oli ihana iltapala teen kanssa! :) Tein puolikkaan annoksen (2 patonkia), mutta pistän tähän sen alkuperäisen ohjeen neljään patonkiin. Näitäkin patonkeja tulen varmasti tekemään uudelleen.
Viljaisat patongit (4 kpl)
5dl lämmintä vettä
1tl luomuhunajaa
2tl suolaa
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäleseitä
2dl kaurahiutaleita
6dl sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
oliiviöljyä
Mittaa vesi taikinakulhoon, sekoita suola ja hunaja joukkoon.
Lisää ensin ruisjauhot, vehnäleseet sekä kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.
Lisää muutama desi sämpyläjauhoja joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa kunnolla ja lisää taas muutama desi jauhoja.
Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja jatka vaivaamista. Lisää vielä noin kaksi desiä jauhoja tai sen verran että taikina irtoaa kunnolla reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja leikkaa neljään saman kokoiseen osaan. Muotoile patongeiksi ja asettele joko leivinpaperilla vuoratulle pellille tai patonkipeltien koloihin. Kohota liinan alla toiset puoli tuntia ja tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä.
Paista +225 asteessa 20-25 minuuttia.
1tl luomuhunajaa
2tl suolaa
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäleseitä
2dl kaurahiutaleita
6dl sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
oliiviöljyä
Mittaa vesi taikinakulhoon, sekoita suola ja hunaja joukkoon.
Lisää ensin ruisjauhot, vehnäleseet sekä kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.
Lisää muutama desi sämpyläjauhoja joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa kunnolla ja lisää taas muutama desi jauhoja.
Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja jatka vaivaamista. Lisää vielä noin kaksi desiä jauhoja tai sen verran että taikina irtoaa kunnolla reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja leikkaa neljään saman kokoiseen osaan. Muotoile patongeiksi ja asettele joko leivinpaperilla vuoratulle pellille tai patonkipeltien koloihin. Kohota liinan alla toiset puoli tuntia ja tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä.
Paista +225 asteessa 20-25 minuuttia.
Sunnuntaina Viski sai ensin leikkiä rotutoverinsa Pepin kanssa ja illalla vielä Parsonrusselinterrieri Jekun kanssa. Vauhtia siis riitti sunnuntainakin! :)
Mukavaa, syksyistä viikkoa kaikille lukijoille! ♥