Sivut

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Broileri-pekonipastasalaatti & pataleipä


Ei viikkoa ilman uutta pastasalaattiohjetta! Ai miten niin meillä kuluu huimat määrät näitä salaatteja aina viikottain... :D Olen joskus miettinyt että mitä ihmettä jos meillä olis vielä lapsiakin, niin mehän oltas jo konkurssissa. Nyt on vaan yks mies, yks koira ja kaks kissaa, jotka kaikki syö kuin hevoset. Mitään muuta ei ehdi kun kokkaamaan. Sit joutuis jo hankkimaan suurtalouskeittiön jos siihen lisäis vielä muutaman muksun...huh huh....
No, mutta mennään nyt kuitenkin tällä nykyisellä kokoonpanolla eteenpäin & tässä sitä uutta pastasalaattiohjetta. Ohjeen olen ottanut jo kauan sitten talteen Mau!kas-ruokablogista.

Broileri-pekonipastasalaatti


1 pkt pekonia
300 g broilerisuikaleita (marinoitu, esim. hunaja)
2-3 dl makaronia
200 g salaattijuustokuutioita
1 tlk ananasta
100 g kirsikkatomaatteja
200 g kurkkua
200 g jäävuorisalaattia

Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl hunajaa
1,5 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
aiolia oman maun mukaan

Paista pekoni rapeaksi. (Uunissa 225 astetta noin 10 minuuttia. Tai paista pannulla.)
Pilko jäähtynyt pekoni. Keitä ja valuta makaroni. Kypsennä broileri. Pilko muut ainekset.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Heitä kaikki ainekset kulhoon. Lisää kastike pastasalaattiin ja sekoita kaikki ainekset keskenään.


  Pastasalaatti sai kaverikseen tuoretta pataleipää. Tätä ei ehkä voita mikään.... Mun olis ihan mahdoton yrittää vieroittua tuoreesta leivästä, ellei sitten ihan hengenlähtö olis kyseessä. Niin hyvää on just uunista otettu tuoreleipä. Vähän vaan voita päälle ja se on siinä!

Vaivaamaton pataleipä


4 dl viileää vettä
15 g tuorehiivaa
1½ tl suolaa
½ dl spelttijauhoja
½ dl ruisjauhoa
6-7 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta lisää vehnäjauhot erissä. Speltin karkeudesta riippuen vähempi jauhomääräkin voi riittää. Taikinan on tarkoitus olla löysähkö, mutta ei kuitenkaan ihan juokseva. Jätä taikina jääkaappiin kohoamaan yöksi tai pidemmäksi aikaa.
Ota taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa ilmakuplat taikinasta pois ja pyöräytä taikina huolimattomasti pyöreäksi. Laita pata uuniin kuumenemaan 20-30 minuutiksi 230 asteeseen. Ota pata uunista, ripottele hieman jauhoja padan pohjalle varmistaaksesi ettei leipä tartu, laita leipä pataan ja pata kansi päällä uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi padan päältä ja paista vielä 10-15 minuuttia.


Sunnuntaina käytiin lenkillä Tammelassa, Saaren kansanpuistossa KLIK.
Isäntä otti lenkkeilyn ihan tosissaan kuntoilu mielessä ja keksi puista jos jonkinmoisia kuntoiluvälineitä. Viski oli ihan ihmeissään, että mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu, iskä temppuilee puissa! :D
Saiskohan koiranki opetettua kiipeilemään puissa..... ;)


4 kommenttia:

  1. Meillä tehään kuulemma tätä salaattia vkloppuna NAM :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee!!! ♥ Kerro sit maistuko!!
      P.S. Mulla on täällä jo kerättynä erilaisia salaattireseptejä mitä sit testataan.... ;)

      Poista
  2. Tuota salaattia ja leipää voisin vaikka syödä viikon jokainen päivä....ainakin jonkin aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Mimmi että jollain on sama maku! Tuore leipä ja hyvä salaatti on aika vastustamaton yhdistelmä.... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)