Sivut

tiistai 7. lokakuuta 2014

Smetana-uunilohi


Nyt alkaa itse pyydetyt Tornionjoen lohet olemaan syötynä... Parit sopat saadaan vielä keitettyä ja ainakin yksi filee taitaa olla. Sit odotellaankin vaan vesien kylmiimistä ja sitä että ahti olisi suotuisa isännälle kun lähtee taimenta pyytämään! :)
Smetana toi erittäin hyvää makua lohelle, kannattaa testata! Itse olen tätä ennen uunikalaan laittanut aina vain pelkkää kermaa.


Smetana-uunilohi


n. 600 g lohta (lohifile)
1 prk smetanaa
2 dl kermaa
puolikas sitruuna
1 sipuli
1-2 tl sitruunapippuria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Aseta lohi vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu.
Leikkaa sipuli renkaiksi (tai puolirenkaiksi) ja asettele kalan päälle.
Sekoita kerma, smetana ja sitruunapippuri keskenään.Kaada seos kalan päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-35 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Me nautimme lohesta pakastekasvisten kanssa, jotka lämpisivät uunissa samaan aikaan kalan kanssa.


 Jos muuten ette vielä ole testanneet tätä superhyvää jauheliha-tuorepastalaatikkoa KLIK, niin ottakaahan vaikka tällä viikolla agendalle! Meillä tästä on tullut herkkua, jota tehdään lähes joka viikko.


Kiitokset reseptistä Kääpiölinnaan!! ♥
P.S. Kannattaa suosiolla tehdä heti kaksinkertainen annos.... ;)


4 kommenttia:

  1. :) Tuosta pastavuoasta on tullut meidän äitinkin lemppari. Tekee aina sitä, kun tulee vieraita.

    Mulle puolestaan kelpaisi tuo lohi <3 Näyttää superhyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja varmaan kelpaa aina vierailleki! On kyllä ihan mahtavaa herkkua, kiitos reseptistä! ♥
      Lohi on hyvää, etenkin kun se on itse pyydettyä ja tietää että on saatu heti tuoreeltaan fileiksi ja pakkaseen.

      Poista
  2. Mmm...hyvältä näyttää. Kokeiluun menee sekä lohi että vuoka.
    Terv. Riina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)