Sivut

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Yhteenvetoa vuodesta 2014

Olipas taas aikamoinen vuosi! Nopeasti kului ja kaikenlaista tapahtui - niin hyvää kuin pahaakin. Tai ei varsinaisesti mitään pahaa, mutta hieman surullista... ♥

Tässä tulee nyt jotain tämän vuoden merkittäviä tapahtumia ja linkkejä niihin postauksiin.

Ehkä ensin pitää käsitellä vähän surua...


Raskain mielin jouduimme tästä ihanasta karvaturrista, vanhasta herrasta kesäkuussa luopua!! Se oli itselleni ehkä kovin paikka ikinä, mutta nyt tiedän että Jimin on hyvä olla. Ilman kipuja, vanhojen koirakavereiden kanssa! Ehkä Jimi on saanut jopa viettää aika Torron papan kanssa! ♥

Jimi pääsi myös koristamaan toista säärtäni kesäloman aikana! ♥

Ja sitten niitä iloisempia aiheita, onneksi niitä riittää, eikä tässäkään todellakaan ole kaikki! ☺ Ja onneksi näissä monissa onnellisissa muistoissa on vielä Jimikin saanut olla mukana.
  Mistähän sitä aloittaisi...No jos käsitellään vaikka kummilapset ensin! ♥

Vanhin kummityttöni Sandra täytti tänä vuonna jo 15-vuotta ja pääsi ripille kevät-talvella. Aikamoista... olenkohan jo melko vanha...?! ☺


Ja kesäkuussa syntyi myös ihana pieni tyttönen naapuriimme ja hänestä tuli kolmas kummityttöni! ♥
Elokuussa vietettiin sitten ristiäisiä.


Ja joulupäivänä saimme ehkä kaikkien aikojen parhaan joululahjan, kummipojan. Mulle tämä oli ensimmäinen kummipoika, isännällä sellainen onkin jo yksi entuudestaan. Ihana "Ropsukkainen" syntyi jo elokuussa, juuri ennen Lappiin lähtöämme.

Toukokuussa kävimme koko sakki ekaa kertaa Gotlannissa. Tai isäntä siellä oli jo kerran aiemmin käynyt, mutta oli eka kerta tällä koko sakilla. Ja Gotlanti kyllä vei sydämemme niin kovin, että liput uudelle reissulle on jo tilattuna! ☺ 


Kesäkuu oli muuten vähän surullista aikaa, mutta tapahtui silloinkin jotain kivaa ja merkittävää - tapasin ihmisen, josta on sittemmin tullut ihana ystävä, Kääpiölinnan Köökin Anun!! ♥  En ole mikään maailman sosiaalisin ihminen, ja ainakaan näin "vanhemmalla" iällä sitä ei enää tutustu ihmisiin ihan niin helpolla. Mutta kun sattumalta järjestetysti Helsingissä kesällä tapasimme, tuntui kuin olisimme tunteneet aina! ♥ Ja kyllä nytkin isännälle vähän vinkkasin, että voisimme loman aikana ajella Seinäjoelle käymään. Ai miks? No siksi kun haluaisin käydä katsomassa sen Anun valokuvanäyttelyn. Isäntä ei vielä lämmennyt, mutta katsotaan..... ☺

Heinäkuussa meille koitti taas onnea ja iloa, ja aurinko alkoi paistamaan Koivurantaan! Syynä tähän oli Koirakankaan Oiva Pamaus, tuttavallisemmin Viski ♥ pieni ihana sushukkanen!



Viskenbööle on sopeutunut hyvin elämään täällä Koivurannassa, mitä nyt kissojen kanssa on vieläkin vähän sanomista, paikka paikoin.... 

Viski pääsi heti ekana kesänään Lapissa käymään ♥ Ja kalasaalistakin tuli... ☺


 ..ja tulihan sitä käytyä myös Kolilla patikoimassa heti ekana syksynä! ♥


Kaikkea kivaa siis vuoteen mahtui, eikä tässä suinkaan edes ollut kaikki, vain ne parhaimmat palat! 
Aika luonto- ja koirapainotteinen vuosi, jos niin voi sanoa... ☺ Ja sitä se taitaa seuraavakin vuosi olla.
Toivottavasti pysyt meidän menossa mukana vielä ensi vuonnakin!! ♥

Oikein ihanaa ja loistokasta uutta vuotta 2015 
kaikille lukijoille!!

tiistai 30. joulukuuta 2014

♥ Arkikin voi olla yhtä juhlaa - blinejä & mätiä


Meillä mäti kuuluu ihan ehdottomana osana joulupöytään. Lähinnä sitä syödään saaristolaisleivän kaverina. Nyt on kaikki leivät jo syöty ja joulun "leipäurakan" jälkeen ei niitä oikein enää jaksa leipoa lisää, joten piti lopulle mädille keksiä uusi kaveri. Mirun Joulublogista bongasin jo ennen joulua ihanan bliniohjeen. Blinejä ei ole koskaan tullut maistettua, saatika tehtyä, joten jo oli niiden aika lopultakin tullut! ☺ Tein puolikkaan taikina-annoksen, kun meitä kuitenkin on vaan kaksi syömässä. Ja muutama blini jäi siltikin! ☺ Mutta hyviä olivat, siitä ei pääse mihinkään, kiitos Miru hyvästä ohjeesta!!

Blinitaikina 
(n. 20 annosta)


4 dl kermaviiliä
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 1/2 dl kevytmaitoa
1 rkl voita (sulatettuna)
1 tl suolaa
1 kpl keltuaista
1 kpl valkuaista

  voita paistamiseen

 Lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (8–12 t).
Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä (10-20 kpl). Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.


 Vitsit että oli kovat pakkaset parin päivän ajan!! Ulkona oli kyllä oikein hienon näköistä, mutta pieni viimanpoikanen teki sen, että mitään kymmenien kilometrien lenkkejä ei viitsinyt tehdä. Mutta pienissä pätkissä oli kiva käydä ulkona pölhöilemässä.


Kisutkin pysyivät, kerrankin, aika tiiviisti sisätiloissa! ♥


...ja taisi se pakkanen vähän päästä jäädyttämään emännän aivoja... ☺


maanantai 29. joulukuuta 2014

Tunnelmia joulupöydästä

Onneksi joulu on vaan kerran vuodessa! ☺ On meinaan sellainen ähky vieläkin, että oksat pois.... Nyt alkaa sentään oleen jo jouluruoat tuhottu, onneksi, sillä kyllä välillä maistuu vähän muukin ruoka. Tässä kuitenkin vielä tunnelmia joulupäivältä, kun äiti pisti taas pöydät koreaksi:


Kahvipöytään tein tänä vuonna vaatimattomasti puollofee tortun, johon päälle laitoin koristeeksi piparkakkumarenkeja. Nam! ☺


Ja pitihän sitä "muutama" suklaakonvehtikin syödä.... ☻


Ja joulun juhlinta oli niiiiin rankkaa, että aina iltojen päätteeksi meiltä löytyi ERITTÄIN väsynyt pikkupoika!! ♥


Oltiin oltu ihan mielettömän kilttejäkin, ainakin lahjamäärästä päätellen. Joskohan huomenna saisin taas jotain aikaiseksi, ja kuvailisin vähän lahjasatoamme! ☺

Nyt "kärvistellään" muutama päivä töissä ja nautitaan taas lähes viikon lomasta, JIPPIIIII!!!!
 

tiistai 23. joulukuuta 2014

Loimulohimoussea & hyvän joulun toivotukset ♥


Viimeisiä valmisteluja viedään. Tai jos totta puhutaan, niin kaikki valmistelut tais tänäkin vuonna jäädä tähän aatonaattoon! ☺ Ei se joulumieli oikein tule, ellei ihan viime tipassa tuskastele siivoamisen ja leivonnan kanssa.... ☻
Tänä jouluna meillä ei joulupöydässä olekaan graavilohta, koska isäntä tosiaan on siellä kalareissussa, ja se on vähän niinkuin isännän hommaa noiden graavijuttujen kanssa pelaaminen. Siispä pitkään pohdin, että millä sen graavikalan korvaisin. Muikun mätiä tietenkin meillä on, mutta joku toinen kalajuttukin olisi kiva olla. Taistelu käytiin loimulohimoussen ja skagenröran kanssa, ja tällä kertaa voiton vei Ruokailmiö -blogista löytynyt loimulohimousse. Tätä aion joskus kyllä tehdä uuniperunankin kaveriksi, oli sen verran makoisaa.

Loimulohimousse


250 g loimulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ hienonnettu sipuli
1-2 rkl sitruunamehua
(1/4 tl raastettua sitruunan kuorta)
ripaus suolaa
mustapippuria

Hienonna lohi ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoile esim. saaristolaisleivän kanssa.


 Se olis nyt kinkku uunissa ja loput leivät paistumassa. Vielä pikkusiivous (vähän rätin ja imurin
kanssa sieltä sun täältä) ja sit joulu saa tulla. Pukki toteutti jo hartaimman toiveeni ja saadaan valkea joulu! ♥ Vielä kun sais sen yhden rakkaan ehjänä kalareissulta kotiin.... ♥


Koivuranta hiljenee nyt joulun viettoon! Pitäkää huolta toisistanne!!! ♥ 


 "Joulu tuo meidät lähelle toisiamme."


maanantai 22. joulukuuta 2014

Paistettua kyyhkyä & kuusenkoristelua

On unohtunut päivittää minun ja isännän perjantai-illan ateria. Saimme jo aiemmin syksyllä tädiltäni kyyhkyn rintafileitä, ja nyt kun ostimme uuden pakastimen, niin kummasti sieltä vanhan pakastimen perukoilta löytyi käyttämättömiä lihoja. Onneksi kyyhkyt eivät siellä kuitenkaan kovin kauaa olleet vanhentuneet ja päästiin niitä maistelemaan. Itse en ollut kyyhkyä koskaan maistanut, saatika valmistanut. Ensin piti ottaa puhelu ystävälleni, jonka mies harrastaa metsästystä, että mites se kyyhkynen oikein kuuluikaan valmistaa. Ohje tuli, että paistatte pannulla ja maustatte suolalla, pippurilla ja jollakin yrtillä. Me mentiin kyllä ihan pelkän suolan ja pippurin voimalla eteenpäin, ja täytyy sanoa, että kyllä oli kyyhky hyvää!! ☺


 Seurakseen kyyhky sai itse tehtyjä lohkoperunoita, papuja, salaattia ja (valmista) punaviinikastiketta.
En oikein tiennyt millaista viiniä tuollaisen ns. riistalinnun kanssa pitäisi tarjota, ja eipä kyllä viinihyllyssäkään olisi paljoa valinnanvaraa ollut. 


Montes Reserva Malbec 2012 oli kyllä oikein makoisaa viiniä, tosin maistui mielestäni paremmalta ilman ruokaa kuin ruoan kanssa. 


Eilen sain kuusenkoristeluapua veljeni kahdelta keskimmäiseltä lapselta. Nyt on kunnon överikuusi! TYKKÄÄN!! ♥


Nyt on kauppalistat tehtynä, kyynärpäätaktiikkaa käyttäen kauppoihin ja sit vaan kotiin valmistelemaan ruokia. Isännänkin pitäisi jo huomenissa kotiutua kalareissulta. Ja toivottavasti myös vähän kalaa mukanaan... ☺

Tsemppiä jouluvalmisteluihin!!! ♥

"Jouluna yhdistyvät menneisyyden kaiho, tämän päivän realiteetit ja huomisen unelmat."