Sivut

maanantai 22. joulukuuta 2014

Paistettua kyyhkyä & kuusenkoristelua

On unohtunut päivittää minun ja isännän perjantai-illan ateria. Saimme jo aiemmin syksyllä tädiltäni kyyhkyn rintafileitä, ja nyt kun ostimme uuden pakastimen, niin kummasti sieltä vanhan pakastimen perukoilta löytyi käyttämättömiä lihoja. Onneksi kyyhkyt eivät siellä kuitenkaan kovin kauaa olleet vanhentuneet ja päästiin niitä maistelemaan. Itse en ollut kyyhkyä koskaan maistanut, saatika valmistanut. Ensin piti ottaa puhelu ystävälleni, jonka mies harrastaa metsästystä, että mites se kyyhkynen oikein kuuluikaan valmistaa. Ohje tuli, että paistatte pannulla ja maustatte suolalla, pippurilla ja jollakin yrtillä. Me mentiin kyllä ihan pelkän suolan ja pippurin voimalla eteenpäin, ja täytyy sanoa, että kyllä oli kyyhky hyvää!! ☺


 Seurakseen kyyhky sai itse tehtyjä lohkoperunoita, papuja, salaattia ja (valmista) punaviinikastiketta.
En oikein tiennyt millaista viiniä tuollaisen ns. riistalinnun kanssa pitäisi tarjota, ja eipä kyllä viinihyllyssäkään olisi paljoa valinnanvaraa ollut. 


Montes Reserva Malbec 2012 oli kyllä oikein makoisaa viiniä, tosin maistui mielestäni paremmalta ilman ruokaa kuin ruoan kanssa. 


Eilen sain kuusenkoristeluapua veljeni kahdelta keskimmäiseltä lapselta. Nyt on kunnon överikuusi! TYKKÄÄN!! ♥


Nyt on kauppalistat tehtynä, kyynärpäätaktiikkaa käyttäen kauppoihin ja sit vaan kotiin valmistelemaan ruokia. Isännänkin pitäisi jo huomenissa kotiutua kalareissulta. Ja toivottavasti myös vähän kalaa mukanaan... ☺

Tsemppiä jouluvalmisteluihin!!! ♥

"Jouluna yhdistyvät menneisyyden kaiho, tämän päivän realiteetit ja huomisen unelmat."

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)