Sivut

tiistai 24. helmikuuta 2015

Palapaistia & harmaita kotikuvia ♥

 Kyltti vastaanottaa meille (harvoin) tulevat vieraat!

Tämä kastike ei ihan vastannut mun kuvaani palapaistista, mutta lisään ohjeen kuitenkin tänne, koska isännän mielestä tämä oli erittäin hyvää, kaikesta huolimatta. Epäili että mun makuaisissa on mukamas jotain vikaa.... ☺ Itse olisin kaivannut vähän sellaista "tummemman" makuista kastiketta, olihan kyseessä kuitenkin naudanlihakastike. Jos jollain on jotakin hyvää palapaistin ohjetta, niin PLIIIIIS vinkatkaahan siitä mulle! ☺
Ohje on Maku-lehdestä nro 01/2012.

Palapaisti


700 g naudanpaistia
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 laakerinlehti
1/4 dl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
½ dl kuohukermaa

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoan valmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi ja kuorittu sipuli kapeiksi lohkoiksi. 
Ruskista lihat öljyssä paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi talteen. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan.
Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pannuun huuhdeliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes lihat ovat mureita.
Tarkista maku ja pyöristä halutessasi kermalla. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden (ja suolakurkkujen) kanssa. 



Ja päivän väri oli taas harmaa! Ei harmaassa sinänsä mitään vikaa ole. Kaunis väri, itse tykkään etenkin vaatteissa siitä kovin. Ja nyt se tietää vaan kevään tuloa... ♥
Yllättäen pieni sushukkanenkin eksyi kuviin. Harmaiden kuvien valopilkku ☺


Ja hei, navetan reunalla on ruohokin alkanut jo vähän vihertämään! ♥


Ja arvatkaapas kenen oli pakko tehdä työkavereillekin Snickers-piirakkaa....?! ☺
Herkuttelu siis jatkukoon. Eikä haittaa, ei yhtään....

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)