Sivut

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Täytetty jättisarvi


Mulla on kauhea intohimo Lidlin kinkku-juustocroisantteihin ja jotenkin kuvittelin tekeväni jotain samansuuntaista, mutta croisanttitaikinahan nyt on ihan eri maailmasta kuin normaali leipätaikina. Aina ei voi onnistua! ☺ Mutta hyvää tämä sarvi silti oli, siitä ei pääse mihenkään. Ehkä seuraavaksi laittaisin pelkkiä kasvistäytteitä, esim. kesäkurpitsa varmasti sopisi tähän hyvin.
Jotenkin niin näin syöväni tälläistä kesäkuumalla salaatin kanssa ja leipäkannikan päälle voisi sipaista vähän jotain omatekemää levitettä, nam! ☺
Ohjeen alkuperää en tiedä, löysin tälläisen jostain ikiaikaisista muistiinpanoistani.

Täytetty jättisarvi


2½ dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
n. 3/4 tl yrttisuolaa
½ tl valkosipulijauhetta
2 dl sämpyläjauhoja
4-4½ dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä

Täyte:
1 ptk pekonia
1 suippopaprika
2 valkosipulinkynttä
kuivattuja yrttejä
mustapippuria
1-2 dl juustoraastetta
TAI pelkästään kasvistäyte, mm. kesäkurpitsa, aurinkokuivattu tomaatti

Pinnalle:
1 muna
juustoraastetta

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää yrttisuola ja valkosipulijauhe.
Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Hienonna pekoni, paprika ja sipulit. Paista pekoni kypsäksi omassa rasvassaan ja lisää myös kasvikset pehmenemään. Mausta seosta oman makusi mukaan kuivatuilla yrteillä ja mustapippurirouheella. Anna jäähtyä hetken.Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi halkaisijaltaan n. 40 cm levyksi (minä tein epähuomiossa neliskanttisen levyn....) ☻
Levitä levylle täyte ja ripottele päälle juustoraaste. Kääri rullaksi, nosta leivinpaperin päälle pellille ja taivuta sarven muotoon. Anna kohota peitettynä.
Voitele sarvi munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista sarvea 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia.


Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! ♥
Muistakaahan varautua pikkuvirpojien tuloon.... ☺ Meillä on jokavuosi käynyt naapurinlapset virpomassa, mutta juuri muita ei ole näkynyt. Toivottavasti tänä vuonna olisi vähän aktiivisempaa liikennettä! ☺


4 kommenttia:

  1. Meilläkin tykätään croissanteista ja täytetyistä leivistä. Olen käyttänyt tattipiirastaikinaani pikacroissant-taikinana sekä täytetyissä rullissa ja sarvissa. Se voisi toimia tässäkin. Sitä ei ole niin monimutkainen tehdä kuin voisarvitaikinaa. http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2014/08/tattipiiraset.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna vinkistä! Kävin heti ottamassa ylös tuon sun taikinaohjeen. En itse niin sienistä välitä, mutta jollain muulla täytteellä pitää ehdottomasti testata!! ☺

      Poista
  2. Vaikkei nyt ihan ollutkaan semmosta mitä ajattelit, niin hyvältähän tuo näyttää. Meillä kyllä tekis kauppansa tämäkin ja varmaan joskus teenkin. Eilen leivoin taas sämpylöitä ja samalla tein pari pitsakan tapaan tehtävää isoa piirasta... mies söi ja kehui. Itekkin kyllä sentin palan maistelin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..ahh, pizzakka on niin hyvää!!! Mun mielestä ehkä jopa parempaa kuin normaali pizza. Tarviskin taas leipoa sitä pitkästä aikaa. Taisin viimeksi tehdä sitä viime vuonna ja just pääsiäisen aikaan! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)