Tämä päivä on varmaan tarkoitettu sille juomista jaloimmalle, mutta mähän ymmärsin tän tietenkin niin, että tänään on meidän Viskenböölen nimpparit! ♥
Juhlapäivään kuuluu tietenkin lenkkeilyä maailman parhaimman Viskin kanssa, sekä herkullista suklaa-viskikakkua. Viskikakun ohje on Valion sivuilta. Ohjeessa oli pohjaan laitettu 50 g voita, mutta kannattaa vähän lisätä sitä, jottei pohja ole liian mureneva. Laitoinkin tuohon ohjeeseen 75 g.
Suklaa-viskikakku
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g taloussuklaata
3/4 dl viskiä
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,3 dl kuohukermaa
Koristeluun:
tuoreita hedelmiä
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 - 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos jogurttiin.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon jogurtti, viski, sokerit ja vaahdotettu kuohukerma. Kaada täyte pohjalle, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.
Me pohdittiin pitkään, että onko tämä kakku hyvää vai ei. Mutta kummatkin otettiin kuitenkin toinen pala, joten kai se sillon hyvää oli! ☺
♥ päivänsankari Viski ♥
Ja voihan video kuinka keli vaihteli eilen sateesta auringonpaisteeseen ja taas sateeseen ja taas auringonpaisteeseen. Taitaa tulla kesä ☺
Suklaa-viskikakku
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g taloussuklaata
3/4 dl viskiä
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,3 dl kuohukermaa
Koristeluun:
tuoreita hedelmiä
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 - 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos jogurttiin.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon jogurtti, viski, sokerit ja vaahdotettu kuohukerma. Kaada täyte pohjalle, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.
Me pohdittiin pitkään, että onko tämä kakku hyvää vai ei. Mutta kummatkin otettiin kuitenkin toinen pala, joten kai se sillon hyvää oli! ☺
♥ päivänsankari Viski ♥
Ja voihan video kuinka keli vaihteli eilen sateesta auringonpaisteeseen ja taas sateeseen ja taas auringonpaisteeseen. Taitaa tulla kesä ☺
Kakku näyttää ainakin hyvältä! :P
VastaaPoistaVoi että toi taivas näyttää niin kauniilta kuvissa, ihana sini ❤
Kiitos Miru ♥
PoistaItsekin ihailin taivaan eri värejä, välillä oli ihan kirkkaan sinistä ja välillä taas ihan sysimustaa. Upean näköistä!!
Oi että miten iso poika Viski jo on <3 Ihana! Eikä kakkukaan näytä hullummalta :)
VastaaPoistaNo niinpä... ♥ Mihin se aika on oikein menny...?!
PoistaKakku oli oikein viskin rakastajan unelma! ☺
Hyvää nimpparii Vikki! ❤️
VastaaPoistaVikki kiittää ♥ ♥ ♥
PoistaNo just. Namiiiii!!!!
VastaaPoistaTää oli todellinen viskinystävän kakku!! ☺
PoistaTiedä sitten kumpiko on ihanampi....nelijalkainen Viskinne vai kuvan viskikakku?
VastaaPoista♥ uskaltaisin väittää että tuo nelijalkainen Viski on ihanampi ♥
Poista