Olipas tänään kiva vapaapäivä. Saatiin paljon aikaiseksi omalla pihalla. Tai paljon ja paljon - reerattavaa lääniä riittää vielä yllin kyllin, mutta yksi kulmaus pihasta tuli suhtkoht valmiiksi. Kerrankin ilmakin suosi vapaapäivää ja aurinko jaksoi paistaa koko päivän.
Vapaapäivä oli kiva aloittaa tällä herkullisella aamiaispiirakalla. Tämän tyylistä piirakkaa piti jo Gotlannissa tehdä aamupalaksi, mutta sikäläisistä kaupoista ei oikein tahtonut löytyä voitaikinaa.
Aamiaispiirakka
500 g voitaikinaa (esikaulittu ja laskostettu)
Täyte:
1 prk (150 g) ranskankermaa
170 g pekonia
6-8 kananmunaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 punainen paprika
rucolaa
kevätsipulia
Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.
Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla ja kevätsipulilla.
Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla ja kevätsipulilla.
Ja ei herkut pelkästään tähän jääneet. Aamupalaksi kelpasi syödä myös itse pyydettyä taimenta, nam! Jos olette graavikalan ystäviä, ja ette ole vielä koskaan maistaneet graavitaimenta, niin nyt äkkiä maistamaan. Graavilohi jää nimittäin heittämällä kakkoseksi!
Ruohonleikkurista oli taas pihahommissa moneksi - normi peräkärry kulkee hienosti perässä! ☺
Ja kyl ny on niin siistit pensasaidat!!
Tämä yksi pikkuherra toimi apurina koko päivän. Taisi vaan olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Sitä mukaan kun sain oksia peräkärrylle, tämä herra kävi hakemassa isoimmat sieltä pois! ☺
Ja Lyrtty otti tavalliseen tapaan ihan lunkisti ♥
Aivan ihanan näköinen ja kuuloinen aamiaispiirakka! Menis ihan ruoastakin tai iltapalasta tuollainen. Pitää ehdottomasti kokeilla :) Meilläkin pihahommia riittää ja samoissa pensaan leikkuuhommissa ollaan oltu :)
VastaaPoistaInnostuin tästä ihan totaalisesti, tästä täytyy kokeilla ehdottomasti jotakin parsa-versiotakin!
PoistaTähän aikaan vuodesta tuntuu pihahommia riittävän. Voi kun saisi jostain vuorokauteen lisää tunteja, niin saisi ehkä kasvimaankin joskus valmiiksi.... ☺
Huippu tapa aloittaa aamu. :) Ja graavitaimen testiin asap!
VastaaPoistaÄlä muuta sano ☺
PoistaJa ehdottomasti kannattaa testata, on nimittäin TODELLA hyvää!!! ☺
Heh, kylläpäs meitä hyvämakuisia löytyykin tästä porukasta!! ☺ Tää oli kyllä tosi hyvää, mutta se parsainen versio on ehdottomasti kans kokeiltava.
VastaaPoistaTänään ajattelin iltapalaksi vääntää parsa-pekonimunakasta, nam!!