Sivut

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Haukipullia ja sitruuna-kermakastiketta


Maanantaina oli tosi hieno ja tyyni ilta (paikkapaikoin tosin melko harmaa) ja päätettiin mennä koko perheen voimin kalaan. Viski on melkeinpä aina jo valmiiksi veneessä, kun huomaa että aletaan tekemään lähtöä. Kaiketi siis aika mukavaa tuo veneily hänen mielestä! ☺


Ei oltu kovinkaan kauaa ehditty uistelemaan, kun yksi kela alkoi huutamaan. Ja kalahan siellä oli. Isäntä epäili ensin kuhaa, koska kulki kuulemma niin pinnassa (?), mutta haukihan sieltä tuli. Yleensä ollaan kaikki hauet heitetty takaisin, mutta nyt päätin, että tällä kertaa se valmistetaan ruoaksi. Hauki oli vielä ihan mukavan kokoinenkin, 3 kg.


Viskiä se kala vähän pelotti. Raukkaparka meinas hypätä veneestä pois, kun hauki alkoi veneen lattialla sätkimään. Ja siis meillähän ei edelleenkään ole Viskille niitä liivejä, nyt ne on ihan pakko jo hankkia..... 
Mutta tässä siis näiden haukipullien ohje. Olivat hyviä, jopa isännän mielestä, ja tehdään varmasti toistekin. 

Haukipullat


900 g haukea fileenä
1,5 dl kuohukermaa
2 munaa
reilu loraus sitruunamehua
silputtua tilliä
valkopippuria
suolaa
 voita paistamiseen

Leikkaa hauki palasiksi ja hienonna tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Samalla pitäisi mennä mahdollisten ruotojenkin sileäksi. Sekoita keskenään hauki, kerma, munat, sitruunamehu, tilli, valkopippuri ja suola. Ota taikinasta kahdella ruokalusikallisella palleroita ja paista pannulla voissa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi.


Yleensä luotetaan aina kalan kanssa kermaviilikastikkeisiin, mutta nyt päätin tehdä vähän jotain erilaista kastiketta. Tämä ohje löytyi Kotikokista ja oli todella herkullista. Ihanan sitruunaista ja raikasta. Ja kaikki missä on uutta sipulia, ei voi olla muuta kuin hyvää!!! ☺

Sitruuna-kermakastike


 2 dl kermaa
    sitruunamehua    
1 sipuli + pätkä vihreää vartta
1/4 kalaliemikuutiota    
    tilliä    
    mustapippuria    
    (emmental-juustoa)    

Valmista kastike pannussa, jossa olet aiemmin paistanut voissa kaloja.
Lisää 'kalavoihin' sipuli ja mustapippuri ja paista sipuli aavistuksen ruskeaksi. Lisää kerma ja murennettu kalaliemikuution pala, keitä kastiketta kasaan. Lisää lopuksi sitruunamehu, juusto, hiennonnetut sipulinvarret ja tilli. Sitruunamehua sen verran, että kastike maistuu sitruunalle.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)