Maanantaina oli tosi hieno ja tyyni ilta (paikkapaikoin tosin melko harmaa) ja päätettiin mennä koko perheen voimin kalaan. Viski on melkeinpä aina jo valmiiksi veneessä, kun huomaa että aletaan tekemään lähtöä. Kaiketi siis aika mukavaa tuo veneily hänen mielestä! ☺
Ei oltu kovinkaan kauaa ehditty uistelemaan, kun yksi kela alkoi huutamaan. Ja kalahan siellä oli. Isäntä epäili ensin kuhaa, koska kulki kuulemma niin pinnassa (?), mutta haukihan sieltä tuli. Yleensä ollaan kaikki hauet heitetty takaisin, mutta nyt päätin, että tällä kertaa se valmistetaan ruoaksi. Hauki oli vielä ihan mukavan kokoinenkin, 3 kg.
Viskiä se kala vähän pelotti. Raukkaparka meinas hypätä veneestä pois, kun hauki alkoi veneen lattialla sätkimään. Ja siis meillähän ei edelleenkään ole Viskille niitä liivejä, nyt ne on ihan pakko jo hankkia.....
Mutta tässä siis näiden haukipullien ohje. Olivat hyviä, jopa isännän mielestä, ja tehdään varmasti toistekin.
Haukipullat
1,5 dl kuohukermaa
2 munaa
reilu loraus sitruunamehua
silputtua tilliä
valkopippuria
suolaa
voita paistamiseen
Leikkaa hauki palasiksi ja hienonna tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Samalla pitäisi mennä mahdollisten ruotojenkin sileäksi. Sekoita keskenään hauki, kerma, munat, sitruunamehu, tilli, valkopippuri ja suola. Ota taikinasta kahdella ruokalusikallisella palleroita ja paista pannulla voissa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi.
Yleensä luotetaan aina kalan kanssa kermaviilikastikkeisiin, mutta nyt päätin tehdä vähän jotain erilaista kastiketta. Tämä ohje löytyi Kotikokista ja oli todella herkullista. Ihanan sitruunaista ja raikasta. Ja kaikki missä on uutta sipulia, ei voi olla muuta kuin hyvää!!! ☺
Sitruuna-kermakastike
2 dl kermaa
sitruunamehua
1 sipuli + pätkä vihreää vartta
1/4 kalaliemikuutiota
tilliä
mustapippuria
(emmental-juustoa)
Valmista kastike pannussa, jossa olet aiemmin paistanut voissa kaloja.
Lisää 'kalavoihin' sipuli ja mustapippuri ja paista sipuli aavistuksen ruskeaksi. Lisää kerma ja murennettu kalaliemikuution pala, keitä kastiketta kasaan. Lisää lopuksi sitruunamehu, juusto, hiennonnetut sipulinvarret ja tilli. Sitruunamehua sen verran, että kastike maistuu sitruunalle.
Hei, tuon soosiohjeen nappasin jo käyttöön!
VastaaPoistaIhan mahtavaa! ☺ Hyvä että reseptit menee testaukseen!!!
Poista