Sivistyksessäni oli lihasopan mentävä aukko! En ollut siis koskaan itse keittänyt kunnon lihasoppaa. Onneksi erhe on nyt korjattu ja sopatkin syöty jo parempiin suihin.
Ohje on taas repästy jostain naisten lehden välistä. Niinkuin tuntuu että tällä hetkellä kaikki mun käyttämät reseptit! :)
Lihakeitto
Lihaliemi:
1,5 kg luullista naudanlihaa, esim. etuselkää
noin 2 l vettä
1 rkl suolaa
2 sipuliaa
2 porkkanaa
100 g selleriä
Keitto:
lihan keitinliemi eli noin 1,5-2 l lihalientä
3-4 porkkanaa
100 g selleriä
100 g lanttua
1 palsternakka
2 isoa sipulia
500 g kiinteitä perunoita
1 purjo
voita kuullottamiseen
keitetty liha
Pinnalle:
persiljaa tai ruohosipulia
Laita liha kattilaan ja laske päälle sen verran kylmää vettä, että liha peittyy. Kiehauta. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois lusikalla tai kauhalla, kunnes vaahtoa ei enää synny. Lisää kattilaan suola, pippurit ja kuoritut, isoiksi paloiksi paloitellut juurekset. Keitä hiljalleen 2-3 tuntia, kunnes liha on niin pehmeää, että se irtoaa luista lähes itsestään. Siivilöi liemi talteen. Irrota liha luista ja paloittele sormin tai veitsellä. Kuori mahdollinen rasva pois liemen pinnalta.
Kuori ja pilko keittoon tulevat juurekset pieniksi. Kuullota niitä voissa isossa kattilassa useammassa erässä. Kaada lihaliemi kattilaan ja lisää kiehumaan porkkanat, selleri, lanttu ja palsternakka. Keitä puolikypsiksi ja lisää kuoritut ja paloitellut sipulit, perunat ja purjo. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lopuksi lihapalat. Kiehauta, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Ripottele keiton päälle hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia.
Ja tässä Viski näyttää kuinka komea lihaksisto kasvaa syömällä hyvin ja terveellisesti! ☺
Nam,kunnon kotiruokaa,vielä ruisleipää ja oltermannia,muuta ei tarvi ;)
VastaaPoistaEi ole kunnon kotiruoan voittanutta! Ja miten soppa vaatiikaan aina kaveriksi ruisleipää ja Oltermannia ☺
PoistaNam...meille ihan herkkuruokaa oikea lihakeitto.
VastaaPoistaTämä oli kyllä ihan mielettömän hyvää, en ymmärrä miksi tätä nyt vasta tein! ☺
Poista