Sivut

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Samettinen Aura-punajuurikeitto


Mä tykkään ihan hirveästi kaikista kasvissosekeitoista, mutta tuo isäntä on vähän nihkeä niitä syömään. Sosekeittopäivänä pitää siis taikoa isännälle jotain muuta syötävää, ja sit itse nautiskella ihan yksin höyryävän kuumaa keittoa, nam! ☺ Tämä punajuurikeiton ohje on Valion sivuilta. Muuten noudatin ohjetta, mutta tein tämän säilykepunajuurista. Ja ihan vaan siksi, koska tuossa lähimarketissa ei ollut punajuuria missään muussa muodossa. Olin vähän epäileväinen, että mitähän siitä mahtaa tulla, mutta hyvää tuli. Jätin sitruunamehun/viinietikan kokonaan pois, koska säilykepunajuurissa on valmiiksi sellainen pieni etikkainen vivahde. Tässä kuitenkin se alkuperäinen ohje.

Aura-punajuurikeitto


750 g punajuuria
1 iso punasipuli
10-11 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl pippurisekoitusta
1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
1 pussi  (150 g) Valio AURA® murua
2 dl     ruokakermaa
2 rkl hunajaa
Pinnalle
1/2  dl hienonnettua persiljaa

Kuori ja paloittele punajuuret sekä punasipuli kasvisliemeen. Lisää pippurisekoitus ja sitruunamehu tai viinietikka. Keitä n. 40 min tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Lisää AURA muru, ruokakerma ja hunaja. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes juusto sulaa.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Ripota persiljaa valmiin keiton pinnalle. Tarjoa leivän kera. 

Jos haluat tehdä säilykepunajuurista, laita punajuuret ja punasipuli yhtaikaa kattilaan, ja anna olla niin kauan kuin punasipulipalat on pehmenneet. Sen jälkeen lisää juusto, kerma, hunaja ja soseuta.


Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä toivottaa oikein hyvää viikonloppua kaikille lukijoille!!! ♥


2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää herkulta :). Kiva tietää, että säilykepunajuuretkin toimivat tällaisessa keitossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ eikä pelkästään näyttänyt vaan myös maistui herkulliselta! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)