Sivut

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

(Epäonninen) brownies-kääretorttu


Hyvä yritykseni tehdä itselle kaunis kääretorttu ei taas mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Tai olis varmaan mennyt jos olis jaksanut noudattaa ohjetta kirjaimellisesti. Ohjeessa luki, että anna torttulevyn jäähtyä ja peitä se sitten märällä talousliinalla. Järkevä ihminen tästä ehkä päättelisi, että se saattaa haljeta aika kovin jos sitä alkaa siitä vaan käärimään. Ja niinhän siinä sitten kävi. ☺ Mutta makuunhan se ei vaikuttanut mitenkään. Tällä ohjeella tulee aika sellainen "tumman" makuinen kääretorttulevy. Syödessäni tätä jo haaveilin kuinka tekisi tällä ohjeella kakun, jonka kostuttaisi kahvilla ja sit oikein vaniljainen ja iso kerros kermavaahtoa päälle. Nam! 
Niin ja tämäkin ohje on siitä äitin herkkukirjasta.

Brownie-kääretorttu


150 g tummaa suklaata
2 rkl kermaa
1½ dl sokeria (tai vastaava määrä makeutusaineitta)
5 kananmunan valkuaista
5 kananmunan keltuaista
50 g manteli-tai pähkinärouhetta
ripaus suolaa

Täyte:
mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon kerma. Anna seoksen jäähtyä hieman.
Vatkaa keltuaisia ja sokeria/makeutusjauhetta muutama minuutti. Lisää mukaan jäähtynyt suklaa ja pähkinärouhe. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti keltuaisseoksen joukkoon. 
Levitä taikina pellille. Paista noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja peitä sitten levy leivinpaperilla ja puhtaalla, kostealla liinalla. Jätä levy jäähtymään.
Kumoa levy toiselle leivinpaperille ja irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi pohjasta. Vatkaa kerma vaahdoksi, levitä levylle hillo ja kerma ja rullaa koko komeus leivinpaperin avulla kääretortuksi.


Viskikin pääsi vähän poseeraamaan eilen aamulla, kun oli taas niin upea sumuinen keli.


6 kommenttia:

  1. Maku pääasia :) Käytitkö itse tässä sokrua vai makeutusjauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, unohdin näemmä mainita sen kokonaan. Käytin Canderal -makeutusjauhetta. Sitä saa käyttää ihan 1/1 verrattuna sokeriin. Kokeilin miten se toimii ja hyvinhän se toimi leivonnaisessa. Yleensä käytän kyllä intiaanisokeria leivonnaisiin.

      Poista
  2. Siitähän tuli ihan kuin kerroskakku :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän se kakkua enemmän muistuttaa kuin kääretorttua! Vähän vaatii vielä opettelua nämä uudenlaiset jauhot sekä myös jauhoton leipominen. Mutta eiköhän se tästä! ☺
      Kiitos samoin, oikein mukavaa syksyistä viikkoa!! ♥

      Poista
  3. Makuhan se on tärkeintä ja hyvältä varmasti maistui! :) Mutta onpas Viskistä kasvanut komea nuori herra! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit, makuhan se on pääasia!!! ☺ Viskistä on kyllä kasvanut aikamoinen jötikkä!! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)