Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2015

Vispipuuroa punaherukoista ja kvinoasta


Nyt on metsät täynnä puolukkaa ja minä se vaan teen puuroa pakastepunaherukoista! ☺ Pakko vaan tehdä tilaa puolukoille. Vielä en ole saanut itsestäni irti puolukkametsään lähtöä, mutta ajattelin tämän tekstin kirjoitettuani lähteä metsään viettämään vapaapäivää ♥
Puuron ohje on Paleokeittiöstä. Kvinoa oli taas täysin uusi tuttavuus. Mutta meidän tuttavuutemme jatkuu vielä. On jo monta ohjetta odottamassa mihin tulee kvinoaa. Ja tästä puurosta voin sanoa sen verran, että kannattaa tosiaan käyttää puuro esim. tehosekoittimen kautta, jotta saa jauhettua punaherukan siemenet ihan hienoksi ja puurosta tulee ihanan "samettista". Hyvää tämä oli, siitä ei pääse mihenkään. Ihan aidon vispipuuron makuista. Seuraavaksi testaan tehdä tämän puolukoista. Niistä tuoreista puolukoista, mitä tänään aion poimia ☺

Vispipuuro punaherukoista ja kvinoasta
3-4 annosta


250 g punaherukoita
5 dl vettä
1,25 dl kvinoaa
3 rkl hunajaa
hieman suolaa
1 tl vaniljajauhetta

Lisää vesi ja herukat kattilaan. Kiehauta ja keitä noin viisi minuuttia. 
Huuhtele kvinoa huolellisesti, useampaan kertaan lämpimällä vedellä. Lisää kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä välillä hämmentäen, kunnes kattilassa alkaa näkyä "häntiä" ja seos on puuroutunut. Mausta suolalla, vaniljalla ja hunajalla. 
Vatkaa vispipuuroksi tehosekoittimella. 


Mantelimaito olisi sopinut varmasti tosi hyvin puuron kyytipojaksi, mutta sitä ei nyt kotoa löytynyt. Mutta myös kookosöljy sopi ihan erinomaisesti puuron kaveriksi. Nam nam! 


Mietin tässä, että saisikohan tuosta kvinoasta tehtyä myös "tavallista mannapuuroa"....?!? Pitää ehkä kokeilla.

4 kommenttia:

  1. TämäKIN menee kokeiluun :D Kvinoasta en olekaan puuroa vielä tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Kaura!!! ☺ Blogini on vähän joutunut muuttumaan tässä omien ruokavaliomuutosten takia, mutta kiva että ainakin sinulle on ollut näistä uusista ohjeista iloa! ♥

      Poista
  2. Itsellänikin on juuri samankaltainen ruokavalio, eli gluteenitonta pääasiassa. Viljoja kyllä syön mutta krantusti, vehnää en siedä ollenkaan. Gluteenittomat vaihtoehdot tervetulleita ja käytössä (niitä metsästän blogeista). Joten minulle tämä blogisuuntaus on miuluisa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)