Kesäkurpitsoita voi täytellä oman makunsa mukaisesti. Meillä tuo jauheliha on se ikisuosikki, sitä ängetään aina joka paikkaan! ☺ Kannattaa tsekata että kesäkurpitsat olis hiukan "pehmenneitä", käy se täytteen kaapiminen vähän helpommin, kuin jos täyte on ihan kivikovaa.
P.S. Jos ei halua käyttää kaikkea sitä kesäkurpitsan täytettä jauhelihan sekaan, siitä saa tehtyä erittäin hyvän kasviskeiton, ohjetta tulossa myöhemmin!
Täytetyt kesäkurpitsat
3 Keskikokoista kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1/2 tl Valkosipulijauhetta
Suolaa
Mustapippuria ripaus
1 prk tomaattimurskaa (valkosipulilla maustettua)
juustoraastetta
Aurajuustoa
P.S. Jos ei halua käyttää kaikkea sitä kesäkurpitsan täytettä jauhelihan sekaan, siitä saa tehtyä erittäin hyvän kasviskeiton, ohjetta tulossa myöhemmin!
Täytetyt kesäkurpitsat
3 Keskikokoista kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1/2 tl Valkosipulijauhetta
Suolaa
Mustapippuria ripaus
1 prk tomaattimurskaa (valkosipulilla maustettua)
juustoraastetta
Aurajuustoa
Pese kurpitsat, älä kuori. Leikkaa kahtia pituussuunnassa.
Raaputa lusikalla kurpitsojen sisus astiaan.
Ripauta vähän suolaa puolikkaille.Anna seistä pellillä leivinpaperin päällä n.15min.
Paista jauheliha, lisää sipuli ja paistele vähän vielä.
Lisää kurpitsojen sisus jauhelihan joukkoon ja mausteet.
Kaada myös tomaattimurska joukkoon ja anna hautua 10-15min kasaan.
Kuivaa kurpitsanpuolikkaat talouspaperilla ja kauho seosta reilusti niille.
Ripottele lopuksi reippaasti juustoraastetta ja Aurajuustoa päälle. Paista keskitasolla uunissa 200 astetta n. 25min.
Raaputa lusikalla kurpitsojen sisus astiaan.
Ripauta vähän suolaa puolikkaille.Anna seistä pellillä leivinpaperin päällä n.15min.
Paista jauheliha, lisää sipuli ja paistele vähän vielä.
Lisää kurpitsojen sisus jauhelihan joukkoon ja mausteet.
Kaada myös tomaattimurska joukkoon ja anna hautua 10-15min kasaan.
Kuivaa kurpitsanpuolikkaat talouspaperilla ja kauho seosta reilusti niille.
Ripottele lopuksi reippaasti juustoraastetta ja Aurajuustoa päälle. Paista keskitasolla uunissa 200 astetta n. 25min.
Näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaKauniita usvakuvia, syksy on niin kaunista aikaa myös.
Ihanaa viikonloppua.
Kiitos Kati! ♥ Syksy on kyllä niin kaunista aikaa. Oikein odotan jo parin viikon päästä tapahtuvaa patikkareissua, pääsee kunnolla ihastelemaan metsiä ruska-aikaan.
Poista..niin ja ihanaa viikonloppua sinullekin!!! ♥
Poista