perjantai 4. syyskuuta 2015

Täytetyt kesäkurpitsat


Kesäkurpitsoita voi täytellä oman makunsa mukaisesti. Meillä tuo jauheliha on se ikisuosikki, sitä ängetään aina joka paikkaan! ☺ Kannattaa tsekata että kesäkurpitsat olis hiukan "pehmenneitä", käy se täytteen kaapiminen vähän helpommin, kuin jos täyte on ihan kivikovaa.

P.S. Jos ei halua käyttää kaikkea sitä kesäkurpitsan täytettä jauhelihan sekaan, siitä saa tehtyä erittäin hyvän kasviskeiton, ohjetta tulossa myöhemmin!

Täytetyt kesäkurpitsat


3 Keskikokoista kesäkurpitsaa    
400 g jauhelihaa    
1/2 tl Valkosipulijauhetta    
Suolaa    
Mustapippuria ripaus    
1 prk tomaattimurskaa (valkosipulilla maustettua)
juustoraastetta
Aurajuustoa
     
Pese kurpitsat, älä kuori. Leikkaa kahtia pituussuunnassa.
Raaputa lusikalla kurpitsojen sisus astiaan.
Ripauta vähän suolaa puolikkaille.Anna seistä pellillä leivinpaperin päällä n.15min.
Paista jauheliha, lisää sipuli ja paistele vähän vielä.
Lisää kurpitsojen sisus jauhelihan joukkoon ja mausteet.
Kaada myös tomaattimurska joukkoon ja anna hautua 10-15min kasaan.
Kuivaa kurpitsanpuolikkaat talouspaperilla ja kauho seosta reilusti niille.
Ripottele lopuksi reippaasti juustoraastetta ja Aurajuustoa päälle. Paista keskitasolla uunissa 200 astetta n. 25min.


..ja tässä taas näitä luontokuvia koska syksy on vaan niiiiin ♥

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta.
    Kauniita usvakuvia, syksy on niin kaunista aikaa myös.
    Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! ♥ Syksy on kyllä niin kaunista aikaa. Oikein odotan jo parin viikon päästä tapahtuvaa patikkareissua, pääsee kunnolla ihastelemaan metsiä ruska-aikaan.

      Poista
    2. ..niin ja ihanaa viikonloppua sinullekin!!! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)