Sivut

perjantai 4. marraskuuta 2016

Omelettirullia kinkku-piparjuuritäytteellä


Instagramin puolella hehkuttelinkin viime viikonloppuna kun tuli tehtyä niin pirun onnistuneita ruokajuttuja. Ja nämä omelettirullat oli yksi niistä. Tämä oli jopa niin onnistunut, että keskiviikkoiltana sain pyöritellä rullia oikein urakalla. Isäntä lähti neljäksi päiväksi kalareissuun ja halusi mukaan ison rasiallisen näitä. Yritin kehitellä hänelle mukaan rullia vähän muillakin täytteillä kuin pelkästään kinkulla. Mutta palataan niihin täytteisiin tämän postauksen lopussa.
Vein töihinkin vähän maistiaisia ja siellä oltiin ihan yhtä ihastuneita kun mitä meillä kotona. Nämä rullat pääsevät siis jatkoon. Ja taitavat tästä lähtien löytyä aina meidän kaffepöydästä pelkästään jo helppoutensa takia... ;) Ja ohjeesta sen verran, että tuolla kolmella munalla olen omalla pannulla (olisko 26 cm) tehnyt aina yhden omeletin. Mutta tuota täytettähän riittää 3-6 omelettiin, riippuen kuinka paljon täytettä laitatte per rulla. Eli sen mukaan tarvitaan sitten muniakin.

Omelettirullat kinkku-piparjuuritäytteellä


Rulla 1 kpl:
3 kananmunaa
suolaa ja pippuria

Täyte:
300 g savustettua kinkkua
200 g tuorejuustoa
2-3 rkl piparjuuritahnaa
nippu ruohosipulia
suolaa & pippuria

Vatkaa munat hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista omeletti voissa lämpöisellä pannulla kypsäksi molemmin puolin. Anna omeletin jäähtyä.
Pilko kinkku pieniksi paloiksi, samoin ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Levitä täyte omeletin päälle ja pyöritä omeletti rullaksi. Kannattaa antaa omelettirullien hetken aikaa maustua jääkaapissa ja leikata paloiksi vasta vähän ennen tarjoilua.


Ja tälläisiä täytteitä kokeilin isännän kalaeväisiin. Saas nähdä mitä palautetta tulee. Vielä ei ole kuulunut kalamiehistä mitään....

Kinkkutäyte:
200 g kinkkua
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 punainen paprika
kevätsipulia/ruohosipulia
suolaa & mustapippuria

Tonnikalatäyte:
1,5 prk tonnikalapaloja öljyssä (hyvin valutettuna)
200 g ranskankermaa
200 g levittyvää sulatejuustoa
1 oranssi paprika
kevätsipulia/ruohosipulia
suolaa & mustapippuria


Mukavaa viikonloppua kaikille! ♥
Nauttikaahan ulkoilmasta & hyvästä ruuasta - niin minäkin ajattelin tehdä! ;)


6 kommenttia:

  1. Voi kuule, tänään ja muutaman kerran lisää tämän syksyn kuluessa olen tehnyt lähes samaa. Uunimunakasta ja halutut täytteet, tosi tosi hyvää! Niin ja kiitokset hyvästä blogista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kun tulit vierailulle ja jätit kommentin!! ♥
      Kananmuna on kätsy raaka-aine, siitä saa aina taiottua jonkinlaisen ruuan! :)

      Poista
  2. Omelettirullaa täytyy kokeilla joskus.
    Missä ovat Koivurannan eläinystävät? Mitä Viskille ja kissoille kuuluu?
    Eläinystävien kuvat ovat niin mukavia, sekä pienet kuulumiset joita kerrot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, olen jättänyt tärkeimmät ja rakkaimmat taas ihan taka-alalle. Mutta ei hätää - eläintarinoita tulossa taas!! :)
      Kiitos kun kävit jättämässä kommentin! ♥

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin on!! ♥ Itsekin olen löytänyt sen ihanuuden ihan vasta näinä päivinä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)