Sivut

torstai 3. marraskuuta 2016

Ruohosipuli-patongit (gluteeniton)


Nam nam nam nam nam nam nam nam ♫
Tälläistä sointia meidän keittiöstä kuului sunnuntaiaamuna, kun otin nämä herkulliset patongit uunista pois. Kyllä kunnon tuore leipä vaan on parasta herkkua. Näistä patongeista kelpasi tehdä eväät myös sunnuntain Teijon reissulle.
Ajattelin samoja patonkeja tehdä myös tänä viikonloppuna, mutta kokeilisiko ruohosipulin sijaan vaikka valkosipulia? Tai lisäisikö ison kasan Aurajuustoa joukkoon...?
Patonkien alkuperäinen ohje on Marjolassa herkutellaan -blogista. Tein ohjeeseen muutamia muutoksia, vähän sen mukaan mitä jääkaapista löytyi.

Ruohosipulipatongit 3 kpl
gluteeniton, VHH


30 g voisulaa
100 g tuorejuustoa
4 munaa
80 g mozzarellaraastetta
50 g tavallista juustoraastetta
3 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
suolaa maun mukaan (laitoin vajaa 1 tl)
1 dl riisijauhoa
1½ dl pofiberiä (perunakuitua)
2 tl ksantaania
½ dl seesaminsiemeniä
2 tl leivinjauhetta

Sekoita voi, munat, tuorejuusto ja juustoraasteet kunnolla. Lisää suola, seesaminsiemenet ja ruohosipuli. Sekoita sekaan leivinjauhe. Alusta sekaan riisijauho+Pofiber+ksantaani -seos.
Taikinaa kannattaa vaivata noin 10 min. Taikinasta tulee kimmoisa ja hyväntuntuinen eikä tartu enää pahemmin sormiin. Tarvittaessa lisää pofiberin määrää.
Muotoile pellille vedellä kostutetuin käsin pikkupatongit. Voitele pinnat vielä vedellä ja lisää siemeniä päälle.
Paista patonkeja aluksi 250 asteisessa uunissa. Kannattaa vähän pirskottaa vettä uunin pohjalle, jolloin kuori saa rapsakkuutta pintaan. Alenna lämpöä hetken päästä 225 asteeseen ja paista kypsäksi.
Itsellä patongit oli uunissa reilun 20 minuuttia. Peitin patongit paiston loppuvaiheessa, etteivät palaneet.


Eväsleivistä tuli erityisen hyviä, kun patonkien väliin laittoi juuston ja kinkun lisäksi myös kananmunaa ja avokadoa ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)