Joulun jälkeen on kaupoista saanut todella edullisesti juureksia ja pakkohan niihin tarjouksiin on ollut tarttua. Lanttua, punajuurta ja porkkanaa on nyt jääkaappi pullollaan. Ja tähän ruokaan sai oikein näppärästi hukattua pikkasen porkkanaa ja lanttua. Idean otin K-ruoan sivuilta löytyneestä juures-possuwokista. Tämä oli kiva sekoitus suomalaisia makuja aasialaisella vivahteella. Inkivääritahnaa en ollut ikinä kokeillut, mutta se toi kivan "pirtsakan" lisän tähän ruokaan. Kokeilen sitä toistekin.
Ja testiin pääsi muuten samalla joulupukin tuoma wokkipannu. Ai että oli kiva taas kokkailla!! 😍
Juures-broileriwokki
n. 800 g broilerin fileepihvejä
250 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
200 g lanttua
1 pieni purjo
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
(chilimaustetta)
2 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
½-1 rkl inkivääritahnaa
½ tl mustapippuria
Nosta broiskut huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista. Leikkaa pihvit ohuiksi suikaleiksi.
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (n. ½ cm x 4 cm) tikuiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kypsennä broilerinsuikaleet parissa erässä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja halutessasi myös chilillä. Siirrä lihat sivuun lautaselle.
Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää kasvikset kuullottumaan pannulle muutamaksi minuutiksi. Mausta soijalla, hunajalla, inkivääritahnalla ja pippurilla. Hauduta hetki. Tarkista kasvisten kypsyys (ne saavat jäädä rapsakoiksi). Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna. Tarjoa wokki riisin tai nuudelien kanssa.
n. 800 g broilerin fileepihvejä
250 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
200 g lanttua
1 pieni purjo
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
(chilimaustetta)
2 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
½-1 rkl inkivääritahnaa
½ tl mustapippuria
Nosta broiskut huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista. Leikkaa pihvit ohuiksi suikaleiksi.
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (n. ½ cm x 4 cm) tikuiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kypsennä broilerinsuikaleet parissa erässä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja halutessasi myös chilillä. Siirrä lihat sivuun lautaselle.
Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää kasvikset kuullottumaan pannulle muutamaksi minuutiksi. Mausta soijalla, hunajalla, inkivääritahnalla ja pippurilla. Hauduta hetki. Tarkista kasvisten kypsyys (ne saavat jäädä rapsakoiksi). Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna. Tarjoa wokki riisin tai nuudelien kanssa.
Tällä viikolla on saatu "naustiskella" kovista pakkasista. Meillä oli isäntä kipeänä kotona ja huolehti lämmittämisestä - oikein urakalla. Sisätiloissa riitti lämpöä ja mukavahan se oli pakkasesta nautiskella lämpöisessä ikkunasta ulos katsellen! 😀 Viski ei kyllä pakkasta kavahtanut, mutta ei viitsitty sen siitä huolimatta antaa montaa tuntia ulkosalla makoilla.
Ihanan oloinen ruoka! Kokeiluun menee! ;D
VastaaPoistaTämä oli kiva yhdistelmä kotimaisia ja muunmaalaisia makuja! :) Ja tosiaan nuo juurekset on tällä hetkellä ihan mielettömän edullisia....
PoistaWok on hyvä talvipäivän ruoka ja valmistuu suhteellisen nopeasti.
VastaaPoistaEttä teillä on ihania nuo nelijalkaiset ystävät
Siinä oli hyvin tiivistetty wokki ruuan ydin!! :) Parasta että se valmistuu nopeasti.
PoistaJa kiitos ♥ myös nelijalkaiset kiittävät kehuista! ♥