Lomalta arkeen paluu ei ole koskaan kauhean kivaa. Tai arkeen palaaminen sinänsä ihan jees, töihin palaaminen vähän tökki, kun kotonakin olis kaikkea tekemistä. Mutta nyt tätä arkeen paluuta on varjostanut Viskin terveysasiat. Se alkoi ihan yhtäkkiä lauantaina ontumaan toista etujalkaa. Se on ontunut sitä samaista jalkaa jo kerran ennen lomaa, mutta silloin ontuminen kesti noin puoli päivää ja ajateltiin että ehkä anturassa vaan oli joku haava tms. Nyt ontuminen alkoi uudestaan lauantaina ihan yhtäkkiä. Ja se on vaan mennyt pahemmaksi koko ajan. Nyt saatiin röntgenaika perjantaille, eli siihen saakka mennään maltillisella liikunnalla, särkylääkityksellä sekä Back on trackin loimi niskassa. Toivotaan että ei ole mitään vakavaa..... (peukut ja varpaat pystyyn). ❤ Sinänsä on suuri ihme, että tuo maantiekiituri ei vielä ole satuttanut itseään. Hänellä kun ei ole muita vaihteita kuin täysillä tai ei ollenkaan. Nytkin jos et koko aika pidä pihalla remmissä, niin juoksee sata lasissa lintuja kiinni pihassa. Jalka ei just siinä kohtaa satu yhtään, mutta sen jälkeen taas sitäkin enemmän. No, ei maalailla piruja seinälle vielä.... 👿
Mutta jos takaisin bataattisämpylöihin. Sämpylöitä on tullut leivottua ihan hävyttömän vähän. En oikeastaan edes muista koska olisin itse tehnyt leipää. Mutta ajattelin, että jos alottais sellaisen tavan, että aina kun on soppapäivä, leivon sopan kaveriksi jotain leipää. Samalla kun höyryttelin Viskin kasvissoseeseen vähän kasviksia, kypsyi myös bataatit näihin sämpylöihin.
Bataattisämpylät
n. 12 kpl
25 g hiivaa
5 dl (bataatin keitin)vettä
2 rkl öljyä
300 g keitettyä bataattia
2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 13 dl vehnäjauhoja
Höyrytä/keitä bataatti. Säästä keitinvesi.
Murusta hiiva taikinakulhoon. Lisää kädenlämpöinen keitinvesi (tai ihan vaan kraanavesi) ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy joukkoon.
Kuori bataatit ja muussaa/raasta ne. Lisää bataattiraaste, suola, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot taikinanesteeseen.
Alusta taikinaa, kunnes se on notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyörittele taikina noin 12 sämpyläksi, riippuu minkä kokoisia sämpylöitä haluat. Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Onneksi syksy tuo aina mukanaan myös kaikkea kivaa, kuten upeat syksyn värit ja ihanat viilenevät illat ja kirpakat aamut! ❤ Odotan myös jo niiiiin kovin, että pääsee lämmittämään leivinuunia ja saa sinne ruokapadat muhimaan.
Voihan Viski! :( Toivottavasti on joku harmiton ja nopeasti parantuva juttu! Täälläkin pidetään kaikki peukut ja varpaat pystyssä ja ristissä ja ihan miten ne vaan parhaiten tilannetta auttaa. ♥
VastaaPoistaKiitos Anu!! ♥ Sitä samaa toivomme!! Muutaman tunnin päästä olemme toivottavasti jo paljon viisaampia asian suhteen....
PoistaVoi ei! Viskille toivon pikaisia paranemisia, ja tsemppiä kovasti teille kaikille! <3
VastaaPoistaBataattisämpylöitä en olekaan vielä kokeillut, näyttävät pehmoisilta ja herkullisilta. Tuore leipä on ihanaa kuuman keiton kanssa. Pitää kokeilla näitä piakkoin. :)
Kiitos Kaura!! ♥
PoistaNämä oli vähän kuin porkkanasämpylöitä, mutta bataatti on vielä hieman makeamman makuista joten se toi kyllä oman lisämaun myös sämpylöihin.
Ja olet niin oikeassa - tuore leipä ja lämmin soppa ♥ mikä yhdistelmä!
Just eilen töissä kuolasin lasten sämpylöiden (itseleivotun näköisiä pakastesämpylöitä) perään ja voivottelin, kun ei ole itse tullut sämpylöitä pitkään aikaan tehtyä. Pitää varmaan viikonloppuna tekaista. :P
VastaaPoistaVoi Viski. Peukut pystyyn, että ei olisi mitään pahaa! <3
Mikäköhän siinä on, että niitä tuleekin niin harvoin tehtyä vaikka ovat ihan mielettömän hyviä! Tosin ehkä tämä lämmin kesäkin on vähän vaikuttanut leipomisinnostukseen... :D
PoistaJa kiitos! ♥ Toivotaan että kaikki olis kunnossa!!
Varmasti on hyviä olleet! Ihanan näköisiä! 😋
VastaaPoistaIhanan pehmoisia ja makeita sämpylöitä!! Sämpylöiden leipominen tulkoon ihan joka viikkoiseksi tavaksi! :)
Poista