Sivut

tiistai 29. tammikuuta 2019

Kikhernenäkkärit (gluteeniton)


Näkkärikokeilut senkun jatkuu. Tavallista leipää ei ole tullut syötyä, en edes muista koska viimeksi. Näkkärit on vienyt mut täysin mukanaan! 😁
Tämä ohje löytyi Lina Wallentinsonin kirjasta Papua leipään ja leivonnaisiin. Taikinan valmistaminen vaatii kunnon tehosekoitinta. Itse yritin väsätä tätä hyvin pieniteräisellä sekoittimella ja se just ja just sai taikinan jauhettua hienoksi. 
Lisäksi valmiit näkkärit vaativat kunnon kuivatuksen, jotta niistä tulee rapsakoita. Suosittelen myös säilytystä paperipussissa.

Kikhernenäkkärit
1 pellillinen


1 pkt keitettyjä kikherneitä (380 g, valutettuina n. 230 g)
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl pellavansiemeniä
1 rkl psylliumia
2 maustemittaa suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 dl kiehuvaa vettä
n. ½ dl seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Pane kikherneet, kaurahiutaleet, pellavansiemenet, psyllium ja suola monitoimikoneeseen. Jauha murusiksi. Lisää öljy ja kiehuva vesi ja käytä taas konetta kunnes taikina on sileää. 
Pane taikina kahden leivinpaperin väliin. Kauli reunoihin asti. Vedä ylempi paperi pois. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa. Pane ylempi paperi takaisin ja kauli kevyesti jotta siemenet ja suola painuvat hiukan taikinaan. Poista taas ylempi paperi.
Leikkaa näkkärit paloiksi taikinapyörällä tai veitsellä.
Siirrä pellille ja paista uunin keskiosassa 35-40 minuuttia. 
Anna jäähtyä ritilällä.


Mitä luulette onko meidän kissat viihtyneet ulkona näillä keleillä... 😂



Nyt on leivinuunikin ollut koko ajan niin lämpösenä, että kissat ei viihdy sen päällä nukkumassa, niin kuin yleensä. Mutta onneksi vaihtoehtoisia paikkojakin löytyy! 😀


14 kommenttia:

  1. Näkkärii, näkkärii! Vau miten näyttää rapsakalle! 👍
    Olen ollut niin tohkeissani juureentehdyn leivän kanssa, että unohdin kokonaan näkkärin. Kikherneet ovat lemppariani, joten sinun reseptiäsi on päästävä testaamaan mahdollisimman pian. Oi noita teidän lemmikkejä, ovat ihania! ❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas käyn kuolaamassa sinun tekemiä juurileipiä lähes päivittäin! :)
      Ja kiitos - välitin terkut karvakamuille! <3

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! 👍 Nuo näkkärit maistuisivat vaikka huomisen lounassopan seurana. Inspiroiduin muuten sinun ihanannäköisestä kikhernekeitosta (Meksikolaisesta) niin, että minäkin päätin tehdä oman soppani huomiseksi töihin mukaan otettavaksi. Mutta kun kaapista löytyi mustapapuja, teinkin sen niistä ja muutenkin minulla lähti taas kaikki ohjeet lapasesta, ja siitä tulikin ihan uudenlainen soppa, oikeastaan aasialainen 😂 Ehkä päätyy blogiinkin.
    Voi noita laiskimuksia 😍 Varsinaista kissanelämää, ja koiran kans 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset ruuat on just parhaita, jotka syntyy kotoa löytyvistä aineista ja vähän kuin vahingossa! 👍

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Kaura - kannattaa testata! Oli ainakin täyttäviä ja ravitsevia näkkäreitä.

      Poista
  4. Otan ohjeen talteen - kiitos :)

    Ihanat lämmittelijät siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma!
      Onneksi kohta tulee kevät, ja kissatkin tarkenevat ulkoilla enemmän! :) Loppuu se laiskottelu sisällä... ;)

      Poista
  5. Näkkärin tekoa on tullut kokeiltua joku kerta, itseleivottu näkkäri on kyllä hyvä. Aivan lutusia nuo eläinystävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on - itse leivottu on näkkäri on kyllä parasta. Ja myös huomattavasti edullisempaa kuin kaupasta ostettu! :)

      Poista
  6. Nam, varmasti hyvää :)
    Aivan ihania kuvia karvalapsista <3 Silityksiä ja rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina, on kyllä todella hyvää!
      Karvalapset kiittää rapsutuksista ja lähettää terkkuja sinne teidän karvakamuille! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)