Sivut

maanantai 25. marraskuuta 2019

Hirvimureke pekonilla


Saimme tuttavalta paketillisen itse jauhettua hirven jauhelihaa. Luulin tietenkin ensin että se on Viskille tarkoitettua, kunnes toimiini puututtiin ennen kuin liha ehti Viskin kuppiin! 😁
Sekoitin hirven joukkoon vähän possua, koska ajattelin että siitä tulee muuten liian kuivaa. Mutta voi olla että olis pärjännyt ihan hyvin ilman possuakin. Etenkin kun murekkeen päälläkin oli pekonia. 

Ja mikäs siihen murekkeen kylkeen paremmin sopiskaan kuin uuniperunat ja -juurekset. 

Kaiken olis tietenkin kruunannut punaviini, mutta en tiedä kuka meidän punaviinivarastot aina tyhjentää, koska sitä ei nykyään enää ikinä ole kun tarvittaisiin... 😎

Hirvimureke


1 1/3 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
500 g hirven jauhelihaa
300 g possun jauhelihaa
2 kananmunaa
2 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

Päälle:
100 g pekonia

 Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon kaikki muut murekkeen ainekset.
Muotoile massasta pitkänomainen mureke ja laita päälle pekonisiivuja. Murekkeen voit paistaa joko uunipellillä tai isossa uunivuoassa.
Murekkeen ympärille voi laittaa öljyssä ja mauteissa pyöriteltyjä perunoita ja juureksia. Ne paistuvat siinä samalla murekkeen kanssa.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes mureke ja uunijuurekset ovat kypsiä.



Murekeaterian kruunasi jälkiruokana syöty mustikkapiirakka ja kahvit konjakilla. 😊 Jos tässä käyttäis jotain hästäkkejä, niin sopiva olisi #arjenluxusta
Mustikkapiirakan ohje löytyy 👉 täältä.



Tässä on tullut tehtyä myös kattilallinen nakkisoppaa sekä helppoa peltipizzaa tonnikalatäytteellä. Pizzan ohje löytyy 👉 täältä.


 Nyt lisäämään puita puuhellaan, ettei jalat jäädy kiinni lattiaan.
Mukavaa alkanutta viikkoa! On muuten marraskuun viimeinen viikko. Nautitaan tästä, vaikka pimeää onkin luvassa! ❤

2 kommenttia:

  1. Todellakin luksusta. Nälkä tuli vaikka just söin, niin hekulliselta näyttää kaikki. Täytyy matkia täälläkin joku viikonloppu, kun hirvenlihaa on toiveissa saada. - Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ella <3
      Kiva että resepti inspiroi kokeilemaan!
      Mukavaa alkanutta joulukuuta ja joulun odotusta!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)