Sivut

lauantai 16. marraskuuta 2019

Peltilihapiirakka


Kun kuuntelee muiden ihmisten puheita mitä kenenkin pikkujoulu- ja joulupöytään kuuluu, aika monella yhtenä on peltilihapiirakka. Meillä se ei kuulu, enkä tiedä että olisi koskaan kuulunutkaan (?). Mamma kyllä teki aina jauheliha-muna-riisipasteijoita ennen joulua, jotka kyllä vähän ajaa samaa asiaa.
Mutta näin ennen joulua on kiva testailla erilaisia "pikkujoulureseptejä". Tämä tuskinpa päätyy meidän joulupöytään. Suurimpana syynä tietenkin se, että me ollaan jouluna niin vähän kotona, että omaan pöytään on turha tehdä yhtään mitään. Mutta illanistujaistarjottavana tämä on mitä parhain ja herkullisin.

Peltilihapiirakka
1 pellillinen


2 pkt isoja lehtitaikinalevyjä
3 kananmunaa
1,5 dl risottoriisiä
4 dl vettä riisin keittämiseen
1 kasvisliemikuutio riisin maustamiseen
400 g naudan jauhelihaa
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna voiteluun

Sulata lehtitaikinalevyt. Keitä kananmunat koviksi.
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipulit.
Paista jauheliha ja sipulit. Mausta jauhelihaa oman makusi mukaan.
Kuori kananmunat ja hienonna ne.
Sekoita jauhelihan joukkoon riisi ja kananmuna, tarkista maku.
Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
Levitä täyte taikinalevylle.
Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle. Taita ylempi levy hieman alemman alle tai paina reunat haarukalla hyvin yhteen.
Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kananmunalla.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.


 Meillä oli kummallakin eilen perjantaina arkivapaa. Alkuperäisenä tarkoituksena oli lähteä johonkin päin Suomea mökkeilemään ja viettämään pitkää viikonloppua. Mutta koska aina kaikki ei mene niin kuin suunnittelee ja auton välttämätön remontti imi aika monta satalappusta, niin oli sunnitelmat mietittävä kokonaan uusiksi. Aluksi en meinannut päästä yli enkä ympäri tästä asiasta, koska niin jo näin meidät viettämässä kivaa mökkiviikonloppua. Mutta eihän se auta kuin miettiä joku plan B kun rahaa ei vaan yksinkertaisesti ole. 


 Onneksi lähiretkeily ja ulkona syöminen ei juurikaan käy kukkaron päälle ja onhan se niin pirun kivaakin! ❤


 Meillä on auton kyydissä aina tuo salkkumallinen retkipöytä tuolineen, trangia sekä valikoima erilaisia retkiruokia. Joten se ei ole kuin tehdä päätös, että missä sitä tänään haluaa syödä. 
Ensin lenkki metsässä ja sit vatsakurnivana ruokapöydän ääreen.


En tykkää yhtään valmisruuista ja kotona ne jäisivät kyllä lautaselle syömättöminä, mutta retkiolosuhteissa syön vaikka pieniä kiviä. Miten se ruoka voikin maistua niin paljon paremmalta ulkona syötynä.


Ja mikä oli kivointa, eilen ei edes satanut vettä! 🙏


 Nyt nauttimaan ulos vuoden harmaimmasta päivästä! 
(Ja illalla äidin synttärikahveille 💗)

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

2 kommenttia:

  1. Voi nam kun tuo peltipiirakka näyttää hyvältä! Tuo on kyllä niin totta, ulkoilu ja retkieväs maistuu!! En taida tietää mitään niin hyvää kuin nuotiomakkara luontolenkin varrella:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Tämä retroherkku oli kyllä oikein maistuvaa. Mietin että tuliko tehtyä liikaa sitä kun kahdelle ihmiselle tulee iso pellillinen, mutta niin vaan on kaikki jo syöty! :D
      Oi nuotiomakkara - nam! Se on kyllä kaikkein parasta retkievästä!
      Mukavaa viikonloppua, ei masennuta harmaudesta!! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)