Nämä eivät ole ihan perinteisiä Runebergintorttuja, mutta perinteitähän on kiva rikkoa vai mitä? 😁 En itse niinkään välitä kaupan Runebergintortuista, koska en oikein tykkää siitä karvasmantelin aromista. Siispä näillä ei taida olla mitään muuta yhteistä oikeiden nimikkotorttujen kanssa kuin tuo koristelu.
Mutta näistä teki erityisen mielenkiintoisen makuisen se, että käytin pipareina Annas lakritsipiparkakkuja. Ja pienestä lakritsin aromista tulikin kiva lisä näihin torttuihin, suosittelen testaamaan. Vielä on hyvä aika ryhtyä leipomispuuhiin, sillä Runeberginpäivää vietetään vasta tulevana perjantaina.
Käytin pohjana tätä Maku -lehden reseptiä. Hieman muuntelin aineksia sen mukaan mitä kuiva-ainekaapista sattui löytymään. Ei löytynyt edes vadelmahilloa, mutta kyllä se mansikkahillokin toimi ihan samalla tavalla. 😁
Runebergintortut
12 kpl
Taikina:
175 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhoja
1 dl piparimuruja
½ dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
Päälle:
mansikkahilloa
Koristeluun:
1 dl tomusokeria
1-2 tl vettä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin kanssa taikinaan.
Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla.
Jaa torttujen taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Lisää jäähtyneisiin torttuihin vielä hillosilmä.
Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussin nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.
175 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhoja
1 dl piparimuruja
½ dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
Päälle:
mansikkahilloa
Koristeluun:
1 dl tomusokeria
1-2 tl vettä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin kanssa taikinaan.
Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla.
Jaa torttujen taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Lisää jäähtyneisiin torttuihin vielä hillosilmä.
Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussin nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.
Ja missäs se ruoka (ja kahvi lisukkeineen) maistuiskaan paremmalta kuin luonnon helmassa. 🌲
Onko täällä muita Runebergintorttuja fanittavia ja jos on, niin millaiset tortut ovat parhaita?
Minä tykkään! Teen niitä reseptillä, jonka olen aikoinaan saanut Perniön leipurilta.
VastaaPoistaOi, sulla onkin varmasti herkullinen resepti hallussassi! <3
PoistaMonenmoisia runebergeja olen tehnyt. just eilen illalla tein uudella pellillä aika korkeita, näköjään hyvin samoista aineksiista mitä sinäkin olet käyttänyt + kardemummaa mausteeksi. Korppujauhot skippasin ja laitoin vain piparimuruja ja mantelijauhetta. Kostutin vesi-sokeri-konjakkiliemellä. Yhet just ystävän kanssa maisteltiin nyt iltapäivällä ja ihan hyviksi todettiin. Tosi ihanan näköisiä kuvia tässäkin postauksessa sinulla.
VastaaPoistaNam, tuo vesi-sokeri-konjakkiliemi kuulostaa mielettömän herkulliselta kostutusliemeltä. Tuo täytyykin joskus ottaa kokeiluun. Kuulin että joku kostuttaa myös rommin kanssa, se sopii varmasti myös hyvin.
PoistaTykkään! Esim. Jokioisten tortut on ihan sikke hyviä. 😋
VastaaPoistaTortut ei saa olla liian vetisiä, mutta ei kuviakaan. 😁
Siis kuiviakaan. 😁
VastaaPoistaMoni on kehunut noita Jokioisten leivän torttuja, mutta enpä tajunnut käydä sieltä niitä hakemassa testiin, vaikka suht lähellä niiden leipomokahvilaa asutaankin.
PoistaJa samaa mieltä, että tortun pitää olla juurikin sopivan "mehevän kostea".