Sen takia olen mieltynyt tuohon peltipiirakkaan, kun se pohja on niin helppo tehdä. Ei tarvitse kuin sekoittaa aineet keskenään ja lusikan tai veitsen kanssa levittää taikina pellille. Mutta myös tämän piirakan pohja yllätti helppoudellaan. Oli nopea tehdä ja levityskin onnistui jauhojen avulla todella helposti.
Klassikkolihapiirakka
pellillinen
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä
Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 punainen paprika
½ tl mustapippurirouhetta
3 tl paprikajauhetta
1½ tl suolaa
n. 4 rkl tomaattipyrettä
Kuorrutus:
400 g maustamatonta sulatejuustoa
4 dl maitoa
4 munaa
Pohjaa varten sekoita leivinjauhe ensin jauhoihin. Sekoita sen jälkeen pehmeä voi joukkoon. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa liikaa, muuten taikina sitkistyy. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Ruskista jauheliha, lisää raastettu porkkana ja pilkotut sipulit sekä paprika. Hauduta hetki ja lisää mausteet.
Kuumenna maito ja sulata siihen juusto. Anna jäähtyä hetki ja lisää kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
Kauli tai levitä taikina käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Kannattaa käyttää korkealaitaista uunipelliä, sillä täytettä tulee runsaasti. Lisää pohjan päälle jauhelihatäyte ja lopuksi kuorrutus tasaisesti pohjan päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Kuorrutus tuppaa ruskistumaan herkästi, joten tarkkaile paistumista.
Päätettiin aloittaa perjantaiaamu istahtamalla rauhallisesti yhdessä saman aamiaispöydän ääreen. Normaalisti arkisin siinä on myös molempien työkoneet vieressä, joita tulee samalla aamupalaa syödessä seurailtua.
Päätin myös paistaa aamupalalle pekonia ja munakokkelia. 😋 Ihana aloittaa välillä myös arkiaamu näin.
Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille! 🌞 Tämä päivä meneekin kuskaillessa "kostealle pilkkireissulle" lähtenyttä miestä. Josko huomenna saisi vaan maata sohvan pohjalla hyvällä omallatunnolla... 😇
Peukkua klassikkopiirakalle ♡ Ei olekaan tullut pitkään aikaan tehtyä peltipiirakkaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!
VastaaPoistaPeltipiirakat on hyviä ja helppoja välipaloja. Meillä tehdään hyvinkin usein, kun ei äkkiä pälkähdä päähän että mitä ruokaa tekisin, niin peltipiirakka valmistuu nopeasti ns. "hätänälkään". :)
PoistaMukavaa alkanutta viikkoa!
Minä olen leiponut nyt lähiaikoina aika monta suolaista piirakkaa, vaan en jauhelihaversiona. Näköjään samantapaisella ohjeella, tosin enemmällä rasvalla, tein yhen piirakan viime viikolla. Pitääpä minunkin tehä ens kerralla vähempirasvaisena pohja. Myös maustamaton jogurttiversio sama pohja on ollut ihan hyvä. Kyllä kunnon aamupala aloittaa paiävn hyvin, niin arkena kuin pyhänäkin.
VastaaPoistaOlenkin käynyt katsomassa että sinulla on blogissasi monta hyvää piirakkaohjetta testattavaksi. Suolaiset tekevät meillä niin paljon paremmin kauppansa kuin mitä makeat tarjottavat.
Poista