Raparperi-mansikkakakku
Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl raparperia pieninä paloina
Päälle:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 500 g tuoreita mansikoita
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä 175 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irroitat vuoan reunan. Nosta kakku vuoasta ritilälle jäähtymään.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle.
Koristele mansikoilla.
Herkullisen näköinen, katsoin samaa ohjetta, pitää testata.
VastaaPoistaKelpais kyllä mullekin :)
VastaaPoistaJa oli kyllä herkullisen makuinenkin! Tähän kaksinkertaisella ohjeella tehtyyn kakkuun laitoin vaan ihan liian vähän raparperia. Laiskuus ja kiire iski leikatessa, mutta kostautui sitten syödessä. Hyvää oli vähäiselläkin määrällä, mutta olisin kyllä itse raparperia rakastavana kaivannut vähän enemmän sitä raparperin makua.
VastaaPoista