Lasagneen ja sen eri muotoihin ei ehkä kyllästy koskaan. Tässä taas yksi ihan superhyvä versio. Tämä vain parani vanhetessaan (eli tekeytyessään muutaman päivän jääkaapissa). Ohje on Maukasta minibudjetilla -blogista. Ja blogin nimenkin mukaisesti tämä syntyi aika minibudjetilla. Hyvää ja halpaa!
Pastitsio
400g jauhelihaa
sipuli
muutama valkosipulinkynsi
tölkki tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
tinjamia
basilikaa
välimeren yrttiseosta
öljyä
täysjyvä pastaa
5 dl maitoa
2 rkl jauhoja
1 rkl voita.
1/3 pakettia koskenlaskijaa
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
juustoraastetta
Kuullota sipulit, lisää jauheliha ja paista suunnilleen kypsäksi. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja jätä kiehumaan kokoon. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut, keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhelihaseos pastaan ja kaada vuokaan.
Kuullota sipulit, lisää jauheliha ja paista suunnilleen kypsäksi. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja jätä kiehumaan kokoon. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut, keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhelihaseos pastaan ja kaada vuokaan.
Tee bechamel-kastike. Sulata voi pannulla ja sekoita jauhot. Sekoittele jauho-voi-seosta pari minuuttia ja lisää lämmitetty maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää koskenlaskija kiehuvaan kastikkeeseen pieninä paloina, anna sulaa ja sekoittele. Kaada kastike pasta-jauhelihaseoksen päälle, ripottele juustoraaste ja paista 200 asteessa noin puolisen tuntia.
Tämä punajuurisalaatin ohje taitaa löytyäkin jo blogista, mutta laitetaan nyt uudelleen jos joltain on vaikka mennyt ohi. Meillä asuu punajuurisalaatin suurkuluttaja, ja sen salaatin tulee olla nimenomaan Forssan punajuurisalaattia. Mutta nyt löytyi sille korvaaja, ihanaa. Tulee sitäpaitsi paaaaaljon halvemmaksi tehdä itse. Ohje on alunperin Kivistössä -blogista.
Punajuurisalaatti
4-6 etikkapunajuurta
1 kevätsipulin- tai uuden sadon sipulinvarsi
1 prk smetanaa
2 rkl majoneesia
1 tl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria
Suikaloi punajuuret ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon. Sekoita sitten muut aineet keskenään, lorauta joukkoon tilkka etikkapunajuurten nestettä ja mausta suolalla pippurilla.
Mukavaa viikonloppua kaikille!!! ♥
Minä jatkan riiviön metsästystä...Kyllä, meille on tullut perheenlisäystä, mutta siitä lisää myöhemmin!! ☺
Tämä punajuurisalaatin ohje taitaa löytyäkin jo blogista, mutta laitetaan nyt uudelleen jos joltain on vaikka mennyt ohi. Meillä asuu punajuurisalaatin suurkuluttaja, ja sen salaatin tulee olla nimenomaan Forssan punajuurisalaattia. Mutta nyt löytyi sille korvaaja, ihanaa. Tulee sitäpaitsi paaaaaljon halvemmaksi tehdä itse. Ohje on alunperin Kivistössä -blogista.
Punajuurisalaatti
4-6 etikkapunajuurta
1 kevätsipulin- tai uuden sadon sipulinvarsi
1 prk smetanaa
2 rkl majoneesia
1 tl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria
Suikaloi punajuuret ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon. Sekoita sitten muut aineet keskenään, lorauta joukkoon tilkka etikkapunajuurten nestettä ja mausta suolalla pippurilla.
Mukavaa viikonloppua kaikille!!! ♥
Minä jatkan riiviön metsästystä...Kyllä, meille on tullut perheenlisäystä, mutta siitä lisää myöhemmin!! ☺