Sivut

maanantai 31. elokuuta 2015

COBB-salaatti


Käytiin kummitytön kanssa kesällä Lintsillä hurvittelemassa (LUE: hän hurvitteli, minä katselin...) ja siellä söin ehkä pitkästä aikaa elämäni parhaimman salaatin. Olin silloin juuri ennen reissua saanut tietää tästä mun uudesta ruokavaliosta ja siksi jo etukäteen netistä katsoin, että millaisia ravintoloita Lintsillä on ja mitä niistä saa.
Omassa mielessä haaveilin MidHill-ravintolan salaatista ja onneksi kummiflikka oli samaa mieltä että sinne mennään. Ja sinnehän mentiin. Ruokalistassa luki näin:

Amerikan “chef-salaatti”, joka ei siis ole mikään “cop-salaatti”,
pitää sisällään mehevää salaattia, pekonia, kananmunaa, kanaa,
avocadoa, sinihomejuustoa, tomaattia ja sipulia. Siis muun muassa.
Herkullinen ja suhteellisen ruokaisa, mutta moderni salaatti,
joka poistaa nälkää ja luo hyvää tuulta. Kastikkeena perinteinen
superhyvä ranch-kastike!! 


Ja jos oli tuo kuvaus hauska ja herkullinen, niin oli kyllä itse salaattikin, huh huh... ☺
Siksipä tätä oli pakko saada kotonakin. En vaan viitsinyt sekoittaa ainesosia sekaisin, vaan tarjoilin kaikki erikseen. Ainoastaan salaattipohja oli valmiina. Ja meillä ei tietenkään juuri tällä kertaa ollut Aurajuustoa jääkaapissa, joten sen korvasi fetajuusto. Mikä tietenkin sopi tuolle isännälle paremmin kuin hyvin, koska hän ei ole mikään suuri Aurajuustofani.



Kyllä tällä nälkä lähti. Kuumana kesäpäivänä ei yhtään tämän raskaampaa ruokaa tehnytkään mieli.

Perussalaatin (salaatti, kurkku, tomaatti) lisäksi siis:
pekonia
broileria
keitettyjä kananmunia
avokadoa
fetajuustoa / Aurajuustoa

Käytimme salaatinkastikkeena tuota punasipulin marinointilientä. Toimi aikas hyvin!!


Ja kun kerta tuosta ruokavaliomuutoksesta tuli jo puhe, niin jatketaan siitä vielä muutamalla sanalla. Eli olo on ollut kyllä ihan älyttömän paljon parempi jätettyäni vehnän ja perunan pois. Iho ei vielä ole parempaan kuntoon juuri mennyt, mutta katsotaan katsotaan... Paino on tippunut, olo on paljon kevyempi ja pirteämpi. Ja toivotaan että ei vointi otakaan mitään takapakkia.

 ..ja tietenkään ei yhtään päivitystä ilman karvakorvien kuvia! Tässä Pimu ja Viski ♥



perjantai 28. elokuuta 2015

Lomalaisten aamupala


Tälläisiä aamupaloja ei jaksa ihan joka aamu loihtia, mutta lomalla lähes joka aamu oli kiireetön aamu, joten oli aikaa vähän leikitellä aamupalojen kanssa. Ja nythän on sopivasti viikonloppu tulossa, miksei teilläkin syötäisi tänä viikonloppuna aamupalaksi jotain normaalista poikkeavaa...?! ☺


Olen pitkän aikaa jo paistanut pekonit uunissa. Pannulla paistaminen kärytti ja aina onnistuin joko paistamaan liian vähän tai liian paljon. Nyt on uunissa paistaen tullut joka kerta ihan täydellisiä pekoneja; sopivan rapsakoita, mutta ei kuitenkaan palaneita. 
Nakit oli Kivikylän. Puolitin ne, viillot päihin ja paistoin pannulla. Ja munakokkeli on tehty Henry Alenin ohjeen mukaan. Helppo ohje ja sillä saa ihan mielettömän hyvän munakokkelin/munakkaan aikaiseksi. Testatkaapa!


Ja pitihän aamupalalle toki leipoa myös näitä riisipuurorieskoja! Taustalla näkyvä punajuurisalaattikin oli itse tehtyä. 


Ja rieskojen päälle munavoita, tottakai. En muistakaan koska olisin sitä viimeksi tehnyt. Laitoin muistaakseni 6 munaa ja n. 200 g voita. Ja mausteeksi ihan vaan suolaa. 


Ja kaiken tämän syötyäni (en toki ihan yksin kaikkea syönyt) oli vielä pakko saada yksi rieska munavoin kera sekä herkkusmoothieta. Marjoja vaihtelemalla saa smoothiesta aina vähän eriväristä (ja toki myös erimakuista). Tässä versiossa tais olla enemmän vadelmaa kuin mustikkaa.


Tämä kuva ei ole aamulla otettu, vaan illalla saunaan mennessä. Hauskasti oli lentokone piirtänytkin vaaleanpunaisen jäljen ☺

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille!!! ♥ 

torstai 27. elokuuta 2015

Vehnättömät riisipuurorieskat


Mä olen niin onnellinen näistä leivistä! ♥ (pienet on tämän rouvan ilot....) Luulin, että en enää saa syödä karjalanpiirakoita, mutta ehei, nämä kyllä korvaavat karjalanpiirakat mennen tullen. Riisipuuroa on meillä siis keitelty ahkerasti! ☺ Olen kokeillut vähän erilaisia versioita vaihtelemalla jauhoja ja määriä. Mun suosikki on ehkä mantelijauho/kaurahiutale-yhdistelmä. Kaurahiutaleita kannattaa ehdottomasti käyttää jos vaan oma elimistö niitä sietää. Ne tuovat nimittäin kivaa rapsakkuutta noihin rieskoihin. Psylliumillakin olivat ihan ok:n makuisia, mutta jäivät jotenkin inhottavan löysiksi. Sen sijaan kuitua niistä kyllä löytyi. 
Riisipuuron keitän veteen, koska en ole varma vieläkään että tykkääkö mun vatsani maidosta vai ei. Periaatteessa ei pitäisi maidosta tulla mitään oireita, mutta olen silti yrittänyt sitäkin vältellä....

Riisipuuro

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l vettä/täysmaitoa
½ tl suolaa

 Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää vesi/maito ja anna puuron kiehua hiljalleen kypsäksi, n. 45 minuuttia. Lisää lopuksi suola.




Riisipuurorieskat

5 dl riisipuuroa
2 dl mantelijauhoa tai riisijauhoa
1 dl kaurahiutaleita (tai korvaa 2 rkl psylliumia)
2 munaa
½ tl suolaa

Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 6-8 pyöreää, noin 1/2 sentin paksuista rieskaa.
Paista riisipuurorieskoja 275-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeatäpläisiä.


 Laitetaas tähän yksi kuva meidän kesäloman suurimmasta prokkiksesta, eli piha-aidan maalauksesta. Näyttää pieneltä pätkältä, mutta yllättävän kova homma oli tuo aita+roskakatos kahteen kertaa tupsutella valkoisella maalilla. Mutta jotain plussaa, siinä sai aika hyvän rusketuksen kun biksut päällä muutaman päivän maalaili! ☺

Tytöillä on hieno "kerrossänky" ☺


keskiviikko 26. elokuuta 2015

Keltainen broilerikeitto & vehnättömät porkkanasämpylät


Tässä yksi helppo ja nopea arkiruokaohje. Epäilin, että menee taas isännän makumaailman ohi, koska tässä oli vähän intialaisia maustevivahteita. Mutta hyvin upposi meihin molempiin ja tätä voisi vaikka tehdä uudestaankin. Ohje on vanhasta Valion ruokalehtisestä (Kodin ruokavuosi). Sain kansiollisen näitä ohjeita äidiltäni muutettuani pois kotoa, ja kaikki on vielä tallessa. Näistä on kiva aina välillä kaivella uusia ohjeita. Jännästi makumaailma itselläkin avartunut. Osa ohjeista jotka on laittanut kansioon "ei ikinä", ovatkin nyt muuttaneet kansioon "testilistalla". Kuuluuko tämä kenties vanhenemisen ensioireisiin....?! ☻

Keltainen broilerikeitto


8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
3/4 dl riisiä
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kanelitanko
4 laakerinlehteä
½ rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
300 g marinoimattomia broilerin rintafileitä
100 g pakasteherneitä
100 g pakastemaissia
1 prk smetanaa
½ tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
Korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Yhdistä vesi, liemikuutio, riisi ja sipulit. Lisää joukkoon kanelitanko, laakerinlehdet ja inkivääri. Keitä 10 min. Lisää kuutioitu broilerinliha. Keitä kypsäksi. Lisää joukkoon vihannekset, smetana, kurkuma ja sitruunamehu. Kiehauta. Lisää halutessasi vähän suolaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla tai korianterilla.


Ja koska keiton kanssa pitää aina olla tarjolla tuoretta leipää, niin pakkohan sitä oli tehdä. Nämä "porkkanakikkareet" näyttävät vähän erikoisilta, mutta ihan hyviä olivat.
P.S. Kannattaa raastaa porkkana ihan hienoksi. Itse jätin aika karkeaksi raasteeksi ja siksikin sämpylät näyttävät lievästi sanottuna hassuilta. Isäntä niitä naureskeli ja oli kiitollinen kun ei itse tarvinnut maistaa (ja jatkoi tyytyväisenä ruisleivän popsimista).

Porkkanasämpylät (vehnättömät)

5 kpl

3rkl turkkilaista jogurttia (tai rahkaa)
2 munaa
1 dl riisijauhoa
½ dl pellavansiemenrouhetta
2 porkkanaa
1/4-1/2 tl suolaa
päälle siemeniä, kaurahiutaleita tms.


Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita munat ja jogurtti/rahka. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Muotoile sämpylät pellille ja ripottele päälle siemeniä tms. Paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia.


EDIT.
Että mun aina välillä tekis mieli heivata tää bloggerin blogi... Nyt se tekee jotain mystistä tekstiä mun kuvien päälle, enkä tiedä mistä nuo tekstit on tullut ja mistä ihmeestä ne saan pois...Ai että ketuttaa....

maanantai 24. elokuuta 2015

Cokiksessa keitetyt ribsit, valkosipulimajoneesi ja porkkanaranut


Huh, kesälomat taas tältä erää lusittu ja paluu arkeen olisi edessä. Yllättävää kyllä ei ahdista, ainakaan vielä. Loma tuli vietettyä 100 % lomaillen. En tainnut kertaakaan parkkeerata itseäni tietokoneen ääreen. Toisella lomaviikolla podin jo vähän huonoa omaatuntoa, kun olen jättänyt blogin vallan oman onnensa nojaan. Onneksi isäntä lohdutti, että ehkä kaikki lukijat ymmärtävät että haluat pitää kesälomaa, kyllä sitä sykyllä ja talvella ehtii sitten koneen ääressä taas istua. Fiksu mies mulla ♥
Loma tuli aikalailla pyörittyä omissa kotinurkissa. Kunhan saan kamerasta kuvat purettua koneelle, niin katsotaan löytyykö sieltä jotain julkaisemisen arvoista. Tehtyjä ruokiakin on kertynyt jonkinmoinen kasa. Pikkuhiljaa alan niitä tänne päivitellä. Tässä ensiksi ihan mielettömän hyvä ribsien valmistusohje. Aina kiehtonut kokeilla tuota cokiksessa keittämistä ja nyt se tuli testatuksi. Ei paha, ei ollenkaan paha! ☺ Vinkit ribsien valmistamiseen sain tällä kertaa Hetki omaa aikaa -blogista.

Kokiksessa keitetyt ja kolakastikkeella glaseeratut ribsit


 noin 3 l Coca-Colaa (ei mitään Lightia tai Zeroa vaan sitä aitoa)
1,5 kg maustamattomia possun ribsejä (suosittelen tekemään paljon enemmän, nämä söimme kahteen pekkaan)

Kolaglaseerauskastike:
Lihan keitosta jäänyttä Coca-Cola-lientä
ketsuppia
Dijon-sinappia
jotain tulista kastiketta maun mukaan
suolaa
pippuria

Keitä ribsejä kokiksessa niin kauan kunnes liha alkaa irrota luista. Itse keitin kahdessa kattilassa noin 2 tuntia. Ota ribsit pois liemestä, kun ne vielä pysyvät kasassa, että pystyt käsittelemään niitä grillissä. 
Ribsien keittämiseen käytetystä kokisliemestä tehdään glaseerauskastike. Kaada osa kokisliemestä pois. Keitin arviolta reilun litran verran kokislientä suurella teholla ilman kantta. Keitetään niin kauan, kunnes kokis alkaa jähmettyä siirappimaiseksi, jolloin se on valmista ja otetaan kattila pois liedeltä. Tähän vaadittava aika riippuu lieden tehosta, mutta jossain vaiheessa se vihdoin alkaa jähmettyä.
Kun kokissiirappi oli vähän jäähtynyt, lisäsin siihen noin vajaan desilitran ketsuppia, pari rkl Dijon-sinappia, jonkin verran chilikastiketta, vähän suolaa ja pippuria. Kannattaa laittaa riittävästi tulisuutta soosiin, jotta kastikkeesta ei tule liian makea, myös silputtu tuore chili tai kuivattu chili käy, samoin chilikastike tai myös Dijon-sinappi tuo tulista vivahdetta ja vähän suolaisuutta. 
Sivele glaseerauskastiketta ribsien pinnalle ja grillaa kummaltakin puolelta niin että saa väriä pintaan. Liha on jo valmiiksi kypsää, joten ei tarvitse enää grillissä kypsentää.

Porkkanaranut


porkkanaa
oliiviöljyä
juustokuminaa
yrttejä oman maun mukaan
suolaa

Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille.  - See more at: https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/herkulliset-porkkanaranskalaiset#sthash.TOXCNYYn.dpuf
 Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille. Laita porkkanat uuniin. Seuraa porkkanoita 15 minuutin paikkeilla ja ota ne pois kun niissä on rapsakka kuori.

Ranuihin vinkkiä otettu Start living your best life -blogista.

Ihan itse tehty valkosipulimajoneesi



2 valkosipulinkynttä
2 tl dijon-sinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)


Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun
Mittaa kannuun myös muut ainekset
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.

Lisäksi ribsien kanssa oli coleslaw-salaattia, kurkkutikkuja ja isäntä sai ihan normaaleja perunasta tehtyjä ranuja.


Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille.  - See more at: https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/herkulliset-porkkanaranskalaiset#sthash.TOXCNYYn.dpuf
Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille.  - See more at: https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/herkulliset-porkkanaranskalaiset#sthash.TOXCNYYn.dpuf

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pekonipiiras


Tämä ohje on vielä ajalta jolloin sain syödä kaikkea! ☺ Isäntä pyysi että voisitko tehdä niitä samoja hyviä pikkupiirasia joita syötiin siellä serkkusi YO-juhlissa. Ja minähän tein. Tosin en jaksanut vääntää pikkupiirasia, vaan tein Hellapoliisin ohjetta muokaten yhden isomman piirakan. Jos aika ja viitsimys riittää, niin kannattaa vääntää noita pikkupiirasia, niissä täyte pääsi vielä paremmin esille kuin tässä isossa piiraassa. Mutta kyllä tämäkin hienosti suuhun suli eikä muuten kauaa pöydällä ehtinyt vanhenemaan.... ;) 

Pekonipiiras
12 pientä/iso piirakkavuoallinen 


Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:
140 g pekonia silputtuna
10-15 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g kanttarelli-sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa
suolaa
pippurisekoitusta
2 munaa
2 dl kermaa
2,5 dl juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, liää vesi nopeasti sekoittaen.Painele taikina muffinipellin voideltuihin koloihin pohjalle ja reunoille. 
Kuumenna pannu, paista pekonit rapeiksi, lisää purjo, paprika ja valkosipuli, kääntele minuutti-pari.Leikkaa sulatejuusto paloiksi, tiputa jokaisen pikkupiirakan pohjalle sulatejuustopala. Lusikoi paistettu täyte koloihin täytteeksi. Ripottele pinnalle basilikasilppua.
Sekoita kulhossa kerma, munat, mausteet ja juustoraaste, kaada täytteiden päälle.Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.


Melkein sain jo tyypit samaan kuvaan ;) ei meinaan oo mitään maailman helpointa kuvata näitä kahta sankaria!!


tiistai 11. elokuuta 2015

Munakoisopata


Hei elämäni ensimmäistä kertaa tein jotain munakoisosta, wuhuu!! Ja voin sanoa että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi, nyt on jo uudet munakoisot pöydällä odottamassa. Jopa tuo meidän isäntä tykästyi tähän pataan, joten eiköhän tämäkin päädy uudelle arkiruokalistalle. Ohje on Karppisiskojen -blogista. Varoittelin isäntää, että en sit ihan joka päivä jaksa kokkailla itselleni jotain ja hänelle jotain. Lupasi kiltisti syödä kaikki ruoat mitä eteen vaan kannetaan. Kehityskelpoinen mies siis ♥
P.S. Paprikan laitoin sulkuihin, koska minulta sekin on nyt kielletty herkku...

Munakoisopata


1 munakoiso
400 g paistijauhelihaa
voita
(1 paprika)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria, chiliä
1 dl fetajuustoa
1 suolakurkku

Kuutioi munakoiso, silppua sipuli, paprika ja suolakurkku. Ruskista jauheliha pienessä määrässä voita. Lisää munakoisokuutiot, paprika- ja sipulisilppu sekä valkosipuli. Paista välillä sekoitellen, kunnes munakoisot saavat väriä. Lisää tomaattipyre ja mausta.Hauduta tuokaa padassa vartin verran. Lisää kuuman paistoksen pinnalle lopuksi silputtu suolakurkku ja kuutioitu fetajuusto. Anna fetan hiukan sulaa ja tarjoile heti.


 Käykäähän muuten kurkkaamassa ihanan Nonnulan Jonnan blogista minun haastattelu ---> KLIK
Olin aika otettu kun minua pyydettiin tälläiseen postaukseen mukaan ♥ 

Ja lopuksi vielä tiistai-illan piristyksesi kuvia meidän "vaavista" ♥ ja kahdesta vähän vähemmän "vaavista" ♥♥


P.S. Mulla alkoi tänään kesäloma ♥ (ja hei katsokaa ulos mitkä ilmat....) ☺

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Ihania hodareita (& typerät ruoka-ainekiellot)

Onpas taas kulunut edellisestä päivityksestä tovi aikaa. Mutta kun meille tuli sellainen pieni musta (uusi) perheenjäsen, niin eihän sitä millään malta olla koneella! ♥


Hän tuntee nimet Lempi, Mamu, Miumiu, Pikkukatti ja mitä näitä nyt on.... ☺


Teen tästä söpöläisestä vielä ihan oman päivityksen, niin voin sit siihen lisäillä ällösöpöjä videoita Viskistä ja Lempistä. Heistähän on tullut ihan bestikset! ♥

Mutta siis mennäänpä muutama viikko taaksepäin ja ihaniin hodareihin. Isäntä on jo kauan toivonut hodareita, ja nämä olivat taas sellaisia tajunnan räjäyttäjiä että oksat pois. Sämpylöiden ja tuorekurkkusalaatin ohjeet on Makuja kotoa -blogista.
P.S. Pirkan Krakovanmakkarat on ihan superhyviä hodareiden välissä, kandee kokeilla!!! 

Hot Dog -sämpylät 
(12 kpl)


3 dl maitoa
1 muna
50 g sulatettua voita
2 rkl sokeria
8 dl jauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon muna, sulatettu voi ja sokeri. Sekoita 1 dl jauhoja, kuivahiiva ja suola ja sekoita taikinaan. Alusta taikinaan vielä loput jauhot. Kohota taikinaa noin 1,5 tuntia. Leivo sen jälkeen taikinasta 12 yhtä suurta möykkyä. Kaulitse jokainen möykky noin 18 cm pitkäksi soikioksi. Käännä soikion päät taikinan päälle ja käännä sen jälkeen reunat hieman limittäin keskelle. Saat pötkylän, joka on hieman paksumpi päistä kuin keskeltä.
Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä puoli tuntia. Voitele kohonneet sämpylät siirappivedellä (2 rkl siirappia ja 2 rkl vettä). Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia ja anna jäähtyä ennen halkaisemista.

Tuorekurkkusalaatti


4 rkl valkoviinietikkaa 
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 kurkku
1-2 sipulia
tilliä
sinapinsiemeniä

Kiehauta valkoviinietikka, sokeri ja suola. Anna jäähtyä. Leikkaa kokonainen kurkku halki ja vielä kahteen osaan. Poista keskiosa ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi. Pilko sipulit ja laita kurkut ja sipulit kulhoon. Kaada liemi päälle ja lisää vielä hieman tilliä ja hieman keltaisia sinapinsiemeniä. Purkita.


Ja sitten tähän ruoka-ainekieltoon. Meillä eletään nyt vähän uusia ja totuttelevia aikoja, koska minä sain aikamoisen listan ruoka-aineita joihin päin ei saa edes katsoa seuraavan neljään kuukauteen. Olen kärsinyt mystisistä vatsavaivoista jo pidempään, mutta siinä vaiheessa kun kasvojen iho alkoi menemään ihan järkyttävään kuntoon oli pakko kääntyä jonkun viisaamman ihmisen puoleen. Ja koska mun usko koululääketieteeseen on ihan nolla (lääkettä, lääkettä, lääkettä, kaikkeen lääkettä), niin marssin suoraan "vaihtoehtolääkärin" puheille. Ja monien testien ja kokeiden jälkeen selvisi, että mun joditasot oli ihan nollilla, joka on taas johtanut kilpirauhasen lievään vajaatoimintaan. Ja nyt selvityksen alla on se, miksi jodi ei mun kehooni jostain syystä imeydy. Tästä syystä seuraavien neljän kuukauden aikana EN SAA SYÖDÄ perunaa, vehnää, ruista, ohraa, bataattia, spelttiä, sieniä ja paprikaa. Että sellaista. Lisäksi tuuppaan itseeni aimo annoksen jodia joka päivä. Josko se tästä helpottaisi. Ja kun nyt olen lukenut kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita, niin kyllähän ne hyvin muhun täsmäävät. Mutta enpä ole edes tullut ajatelleeksi että mua tälläinen vaivata. Sukurasite tämä(kin) ☺ mutta ei anneta sen häiritä. Teen mitä vaan että saan vatsavaivat kuriin ja ihonikin taas kuntoon. Toivottavasti tämä on nyt se juttu, joka tepsii. Pidän teidän ajantasalla mun terveydentilasta, kiinnosti se tai ei ☺ ja saatte myös siinä sivussa seurailla meidän hiukan muuttuvia ruokatottumuksia. Toki isäntä saa edelleenkin syödä noita minulta kiellettyjä ruoka-aineita, joten varmasti ihan "normiruokaakin" kokkaillaan joka viikko. Myös työkaverit olivat huolissaan, että en kai kokonaan luovu leipomisesta. No en tietenkään. Kyllä he edelleen saavat oman annoksensa mun leivontainnosta! ♥ 
Mutta näillä eväillä nyt eteenpäin.