Huh, kesälomat taas tältä erää lusittu ja paluu arkeen olisi edessä. Yllättävää kyllä ei ahdista, ainakaan vielä. Loma tuli vietettyä 100 % lomaillen. En tainnut kertaakaan parkkeerata itseäni tietokoneen ääreen. Toisella lomaviikolla podin jo vähän huonoa omaatuntoa, kun olen jättänyt blogin vallan oman onnensa nojaan. Onneksi isäntä lohdutti, että ehkä kaikki lukijat ymmärtävät että haluat pitää kesälomaa, kyllä sitä sykyllä ja talvella ehtii sitten koneen ääressä taas istua. Fiksu mies mulla ♥
Loma tuli aikalailla pyörittyä omissa kotinurkissa. Kunhan saan kamerasta kuvat purettua koneelle, niin katsotaan löytyykö sieltä jotain julkaisemisen arvoista. Tehtyjä ruokiakin on kertynyt jonkinmoinen kasa. Pikkuhiljaa alan niitä tänne päivitellä. Tässä ensiksi ihan mielettömän hyvä ribsien valmistusohje. Aina kiehtonut kokeilla tuota cokiksessa keittämistä ja nyt se tuli testatuksi. Ei paha, ei ollenkaan paha! ☺ Vinkit ribsien valmistamiseen sain tällä kertaa
Hetki omaa aikaa -blogista.
Kokiksessa keitetyt ja kolakastikkeella glaseeratut ribsit
noin 3 l Coca-Colaa (ei mitään Lightia tai Zeroa vaan sitä aitoa)
1,5 kg maustamattomia possun ribsejä (suosittelen tekemään paljon enemmän, nämä söimme kahteen pekkaan)
Kolaglaseerauskastike:
Lihan keitosta jäänyttä Coca-Cola-lientä
ketsuppia
Dijon-sinappia
jotain tulista kastiketta maun mukaan
suolaa
pippuria
Keitä ribsejä kokiksessa niin kauan kunnes liha alkaa irrota luista. Itse keitin kahdessa kattilassa noin 2 tuntia. Ota ribsit pois liemestä, kun ne vielä pysyvät kasassa, että pystyt käsittelemään niitä grillissä.
Ribsien keittämiseen käytetystä kokisliemestä tehdään glaseerauskastike. Kaada osa kokisliemestä pois. Keitin arviolta reilun litran verran kokislientä suurella teholla ilman kantta. Keitetään niin kauan, kunnes kokis alkaa jähmettyä siirappimaiseksi, jolloin se on valmista ja otetaan kattila pois liedeltä. Tähän vaadittava aika riippuu lieden tehosta, mutta jossain vaiheessa se vihdoin alkaa jähmettyä.
Kun kokissiirappi oli vähän jäähtynyt, lisäsin siihen noin vajaan desilitran ketsuppia, pari rkl Dijon-sinappia, jonkin verran chilikastiketta, vähän suolaa ja pippuria. Kannattaa laittaa riittävästi tulisuutta soosiin, jotta kastikkeesta ei tule liian makea, myös silputtu tuore chili tai kuivattu chili käy, samoin chilikastike tai myös Dijon-sinappi tuo tulista vivahdetta ja vähän suolaisuutta.
Sivele glaseerauskastiketta ribsien pinnalle ja grillaa kummaltakin puolelta niin että saa väriä pintaan. Liha on jo valmiiksi kypsää, joten ei tarvitse enää grillissä kypsentää.
Porkkanaranut
oliiviöljyä
juustokuminaa
yrttejä oman maun mukaan
suolaa
Laita
uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen
löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen
rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti
yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet
sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille. - See more at:
https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/herkulliset-porkkanaranskalaiset#sthash.TOXCNYYn.dpuf
Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille. Laita porkkanat uuniin. Seuraa porkkanoita 15 minuutin paikkeilla ja ota ne pois kun niissä on rapsakka kuori.
Ranuihin vinkkiä otettu
Start living your best life -blogista.
Ihan itse tehty valkosipulimajoneesi
2 valkosipulinkynttä
2 tl dijon-sinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun
Mittaa kannuun myös muut ainekset
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.
Lisäksi ribsien kanssa oli
coleslaw-salaattia, kurkkutikkuja ja isäntä sai ihan normaaleja perunasta tehtyjä ranuja.
Laita
uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen
löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen
rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti
yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet
sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille. - See more at:
https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/herkulliset-porkkanaranskalaiset#sthash.TOXCNYYn.dpuf
Laita
uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen
löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen
rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti
yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet
sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille. - See more at:
https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/herkulliset-porkkanaranskalaiset#sthash.TOXCNYYn.dpuf