Kirjastosta mukaan lähti Hesarin Kasvisruokatorstai -kirja ja voi kuulkaas - tämä on pakko ostaa omiinkin kokoelmiin. Kirja on ihan täynnä ohjeita, joita voisi testata. Meillä kun tuo mies ei suostu pelkkää kasvisruokaa syömään, mutta tässä kirjassa oli todella paljon myös hyviä kasvislisukkeita.
Pavuilla täytetyt bataatit pääsi ekana testiin. Nämä oli hyviä ja myös helppo tuunata omaan makuun sopivaksi.
Pavuilla täytetyt uunibataatit
4 pienehköä bataattia
1 tlk säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1 tlk säilöttyjä kypsiä pieniä valkopapuja
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä
2½ tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1½ tl korianteria
1½ tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
3/4 tl chilihiutaleita
Päälle:
200 g mozzarellaraastetta
(+Aurajuustopalan jämät)
Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Laita ne kokonaisina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
Valmista täyte bataattien paahtuessa. Kaada musta-ja valkopavut siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä ja jätä valumaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna muutama rkl öljyä paistinpannussa ja kuullota sipulisilppua vähintään 5 min. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä muutama minuutti. Lisää pannuun suola, paprikajauhe, korianteri, juustokumina, mustapippuri, timjami, oregano ja chilihiutaleet. Kääntele seosta 2 min. Lisää joukkoon valutetut musta-ja valkopavut. Kuumenna niin, että pavut lämpenevät kunnolla. Käännä sitten lämpö pois, mutta jätä seos liedelle, jotta se saa hautua hieman.
Halkaise hieman jäähtyneet bataatit pitkittäin puoliksi. Koverra pehmennyt sisus lusikalla kulhoon. Jätä bataattia hieman reunoille kuorien tueksi. Käännä koverretut bataatinpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin pellille. Pirskottele kuorille öljyä. Laita uuniin paahtumaan ja rapeutumaan noin 10 minuutiksi.
Muhenna sillä välin koverrettu bataatti ja sekoita se papuseokseen. Ota bataatinkuoret uunista ja käännä kuoripuoli alaspäin. Täytä puolikkaat kukkroilleen bataatti-papuseoksella. Kuorruta runsaalla mozzarellaraasteella. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja kuorruta bataatteja 8-10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hieman. Täytetyt bataatit voi syödä kuorineen.
Mulla oli vähän hankaluuksia saada koverrettua bataatinpuolikkaista vain osa sisuksesta pois. Väkisinkin kaikki tuntui lähtevän. Mutta se ei menoa haitannut, koska kuoret sai siitä huolimatta hyvin rapsakoitua uunissa. Ja toisaalta ne kuoret ei kyllä jäähtyneinä enää pysyneet niin kivan rapsakoina, joten kuoret jäi syömättä ja täyte vaan kaavittua kuoren sisältä. Hyviä niinkin!
Tänään on ollut niin harmaa päivä. Sekä sää että mieli on ollut yhtä harmaana. Ystävien rakas koira, jota useasti tuli itsekin käytyä lenkittämässä, on siirtynyt vihreämmille niityille jatkamaan eloaan! Lepää rauhassa rakas Moona, ikävä on kova!!! 💔
Toivotaan että se aurinkokin taas kohta paistaisi.... 🌞❤
Ihana ohje, pitää testata. Bataatti on niin monipuolinen, käyttänyt paljon sosekeitoissa. :) Halaus sinne, ja tsemppiä viikkoon <3
VastaaPoistaBataatti on kyllä niin hyvää! Mulla on sitä aina jääkaapissa, siitä on helppo väsätä vaikka jotain pikaistakin kasvisruokaa.
PoistaJa kiitos - aurinkoa sinulle loppuviikkoon! <3
Jopas löysin sympaattisen oloisen blogin. Surffailin muutamia julkaisujasi: hienoja kuvia, varsinkin kuu-ukosta otetut jäivät mieleen. Ja mitä herkkuja! Terveisiä meren syleilystä (no jäässähän tuo nyt vielä on...) vilkuttelee saaristolaisbloggari Merikaisla :)
VastaaPoistaTervetuloa mukaan Koivurannan puuhia seurailemaan! <3 Ja kiitos kun tulit käymään, koska samalla löysin itsekin yhden ihanan, uuden blogin! Meri on meidän perheen sydäntä lähellä, joten sinun ottamat kuvat kyllä lämmittävät tälläisen wannabe saaristolaisen mieltä! ;) Mukavaa kevään odottelua <3
PoistaNäitä pitää testata , ehdottomasti. Ollaan lisätty kasvisruokia ruokavalioon , uudet ideat ja reseptit koko ajan haussa. Pitäisköhän itsekin ostaa tuo kirja .
VastaaPoistaSamoilla linjoilla siis. Minäkin olen yrittänyt syödä toisen ruoan päivässä kokonaan kasvisruokaa. Välillä onnistuu ja välillä ei, mutta yritys on kova! :)
PoistaSuosittelen tuota kirjaa. Siinä oli tosi paljon kokeilemisen arvoisia reseptejä!!