Jahas, se olis taas ällöttävien herkkujen aika! :) Täältä voi käydä katsomassa aiempien vuosien halloween herkkuja, KLIK. Tänä vuonna tälläinen hyvin yksinkertainen matorulla. Oli muuten aika vaikea löytää matokarkkeja kaupasta. Onkohan ne kaikessa ällöttävyydessään jo hävinneet karkkituotannosta...?!
Tää oli aika äklömakeeta tavaraa, mutta kyllähän se työkavereiden suihin silti häipyi aika nopeasti! :) Alkuperäinen ohje on Dansukkerin, tein siihen vähän omia muutoksia. Tässä resepti niinkuin itse tein.
Suklaa-tyrnirulla
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte
150 g tyrnihilloa
1 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl Vaniljasokeria
50 g taloussuklaata sulatettuna
2 riviä taloussuklaata rouhittuna
1 rkl sokeria
Pinnalle
50 g voita
2 dl Tomusokeria
1 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
matokarkkeja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
Levitä jäähtyneelle levylle tyrnihillo.
Vatkaa täytettä varten kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa noin 1 1/2 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa täytteeseen, mausta sokerilla. Leikkaa 2 riviä taloussuklaata veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne joukkoon.
Levitä täyte tyrnihillon päälle. Kääri rullaksi.
Vatkaa pinnalle tuleva voi ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, lisää kaakaojauhe. Levitä seos rullan pintaan.
Karmivaa halloweenia kaikille!!! ☺
..toivottaa meiän pieni Viski hurjimus, joka kovaa vauhtia vaihtaa hampaitaan!!! ♥
Tää oli aika äklömakeeta tavaraa, mutta kyllähän se työkavereiden suihin silti häipyi aika nopeasti! :) Alkuperäinen ohje on Dansukkerin, tein siihen vähän omia muutoksia. Tässä resepti niinkuin itse tein.
Suklaa-tyrnirulla
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte
150 g tyrnihilloa
1 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl Vaniljasokeria
50 g taloussuklaata sulatettuna
2 riviä taloussuklaata rouhittuna
1 rkl sokeria
Pinnalle
50 g voita
2 dl Tomusokeria
1 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
matokarkkeja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
Levitä jäähtyneelle levylle tyrnihillo.
Vatkaa täytettä varten kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa noin 1 1/2 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa täytteeseen, mausta sokerilla. Leikkaa 2 riviä taloussuklaata veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne joukkoon.
Levitä täyte tyrnihillon päälle. Kääri rullaksi.
Vatkaa pinnalle tuleva voi ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, lisää kaakaojauhe. Levitä seos rullan pintaan.
Karmivaa halloweenia kaikille!!! ☺
..toivottaa meiän pieni Viski hurjimus, joka kovaa vauhtia vaihtaa hampaitaan!!! ♥