Omenapiirakka
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kevytmaitoa
1 dl rypsiöljyä
5 isoa omenaa
kanelia
sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, maitoa ja öljyä. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Kuori ja pilko omenat siivuiksi ja asettele siivut riveihin taikinan päälle. Ripottele pinnalle vielä sokeria ja kanelia. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Ja minusta piirakka vain parani, kun sai yön yli levätä jääkaapissa.
Olen ihan unohtanut laittaa kuvan saamastani Ystävänpäivälahjasta! :)
Kiitos äiti!! <3
Ja Jonna, en ole unohtanut sinua!! <3 Lahja on kyllä tulossa.... ;)
Daim-kakkua?? :)
VastaaPoista