perjantai 22. marraskuuta 2013

Pullapäivä


 Voiko parempaa vinkkiä olla, että leivos nainen pullaa, kuin se että työkaveri tuo kesken työpäivän ison pussillisen jauhoja?! :) Ja täytyihän sitä ottaa vinkistä vaari ja ryhtyä tuumasta toimeen. Tuloksena tällainen solmupullakranssi! En ollut ennen pullakranssia tehnytkään. Se oli ihan lystiä puuhaa, pitää ehkä tehdä toistekin ja seuraavaksi joillain uusilla mausteilla.

Pullakranssi 


Kierrepullat, tämän ohjeen mukaan KLIK

Voiteluun:
1 muna
vaaleaa siirappia & vettä
½ rkl kardemummaa & ½ dl hienoa sokeria

Valmista ensin kierrepullat.
Tee kranssi esim. pienen lautasen ympärille. Laita kierrepullia vieriviereen, niin että ne muodostavat kranssin lautasen ympärille.
Anna valmiin kranssin kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Voitele kranssi munalla ja kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Voitele paistettu kranssi siirapilla, jota olet laimentanut vesitilkalla ja sirota pinnalle heti kardemumman ja sokerin seosta.


Tänään meneekin sitten ensimmäinen joulukinkku uuniin! :) 
Koska kummallakaan meistä ei tänä vuonna ole yksiäkään pikkujouluja, päätimme että vietämme niitä nyt kotona niinkin tylsästi kuin glögin ja kinkun kera! :) Ja ehkä siihen kylkeen jotain muutakin kehkeytyy. Mutta palataan niihen sitten viikonlopun jälkeen.
Ei muuta kuin oikein hyvää viikonloppua kaikille!! <3

13 kommenttia:

  1. Tosi upea kranssi! Uskon että tästä lähtien saat noita jauhopusseja useamminkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti!! :) On kuitekin ihan hauska leipoa jotain kahvitaukojen iloksi.

      Poista
  2. Komea kranssi! Kyllä tuollainen piristää kahvitaukoja.:)

    VastaaPoista
  3. Mielettömän kaunis pullakranssi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä oli ensimmäinen kranssini, eikä kyllä varmaan jää viimeiseksi! :)

      Poista
  4. Oi vitsi miten paljon kivoja päivityksiä tänne olikaan taas tullut! :-) Mun täytyisi kans leipoa pullakranssi luumutäytteellä, saa nähdä meneekö ens viikonloppuun..

    Mukavaa ja herkullista viikonloppua ja kivoja pikkujouluja! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, jouluinen luumupitko, nam nam!! :)
      Kiitos samoin, oikein mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. On kyllä aivan ihana! Pullaa ei oo kyllä tullut leivottua hetkeen. Jos ensi viikolla taas innostuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullan jotenkin aina unohtaa, vaikka se on helppo tehdä ja erittäin herkullista. Onneksi pojat töissä aina muistuttavat.... :)

      Poista
  6. Tosi herkullisen näköinen pullakranssi ja kiva tekotapa. Kermaruusun blogista otin minä talteen vinkin tehdä kranssin solmupullista ja sitä aion joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut ennen kranssia tehnyt, mutta tämä kävi niin näppärästi että ehkä tulee tehtyä toistekin! Onhan sellainen aika näyttävä ilmestys kahvipöydässä!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)