Onko järkeä vai ei...? EI, nimittäin tehdä superkuumana päivänä ruokaa, jota pitää hauduttaa uunissa pari tuntia. Mutta kun on älli päässä niin on älli päässä! :D Minkäs sitä ihminen luonnolleen mahtaa. Ja onneksi kaikki tämä hiki ja kuumuus oli tämän ruoan arvoista! Ohje on taas jälleen kerran Ruokasurffausta -blogista.
Liharullat Aura-täytteellä
700g naudan sisäpaistia
2 isoa sipulia
1 paketti Aura-juustoa
suolaa
mustaapippuria myllystä
Kastike
3 dl vettä
2 dl kermaa
1 rkl vahvaa sinappia (esim. Dijon)
reilusti mustaapippuria myllystä
1 rkl soijaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
2 tl hunajaa
250g tuoreita herkkusieniä
2 isoa sipulia
1 paketti Aura-juustoa
suolaa
mustaapippuria myllystä
Kastike
3 dl vettä
2 dl kermaa
1 rkl vahvaa sinappia (esim. Dijon)
reilusti mustaapippuria myllystä
1 rkl soijaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
2 tl hunajaa
250g tuoreita herkkusieniä
Ota liha tuntia ennen huoneenlämpöön oleentumaan.
Sillä välin kun liha lämpiää huoneenlämmössä valmista sipulit.
Leikkaa sipulit keskeltä kahtia ja sen jälkeen ohuiksi puolikuiksi.
Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja laita sipulit kypsymään. Ripottele sipuleiden päälle heti suolaa. Se auttaa sipuleiden nesteiden liikkumisessa ja tämä vapauttaa sipuleiden luontaiset sokerit ja auttaa sipuleita karamellisoitumaan.
Paista sipuleita keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin karamellisoituneita.
Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita tunnin oleentumisen jälkeen.
Laita yhdelle viipaleelle keskelle nokare Auraa ja sen päälle teelusikallinen sipuleita.
Sillä välin kun liha lämpiää huoneenlämmössä valmista sipulit.
Leikkaa sipulit keskeltä kahtia ja sen jälkeen ohuiksi puolikuiksi.
Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja laita sipulit kypsymään. Ripottele sipuleiden päälle heti suolaa. Se auttaa sipuleiden nesteiden liikkumisessa ja tämä vapauttaa sipuleiden luontaiset sokerit ja auttaa sipuleita karamellisoitumaan.
Paista sipuleita keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin karamellisoituneita.
Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita tunnin oleentumisen jälkeen.
Laita yhdelle viipaleelle keskelle nokare Auraa ja sen päälle teelusikallinen sipuleita.
Kääri liha tiukalle rullalle ja laita cocktail-tikuilla kiinni.Toista tämä kaikkien viipleiden kohdalla
Kuumenna paistinpannu ja siinä öljyä. Paista liharullat kauttaaltaan ja paiston jälkeen laita uunipataan.
Laita liharullien sekaan pataan kaikki kastikeaineet ja sen jälkeen kansi kiinni.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna sen hautua siellä 2-3 tuntia kunnes liha on ihanan mureaa. Kurkkaa pataan aina välillä ja sekoita sitä hieman. Lisää tarvittaessa nestettä. Vastaavasti jos lopussa näyttää, että kastike on vetistä, ota kansi puoleksi tunniksi pois ja anna sen olla uunissa ilman kantta. Kastike tiivistyy. Älä turhaan lähde suurustamaan kastiketta, pilaa maun.
Tarjoa liharullat esim. lohkoperunoiden kera.
Lohkoperunat teet itse helposti, maukkaasti ja nopeasti.
Laita uuni kuumenemaan täysille.
Leikkaa perunat lohkoihin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Lorauta pieni määrä öljyä ja pyörittele perunat öljyssä. Voit tehdä saman kulhossakin.
Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Paista 250-275 asteisessa uunissa n. 15-20min kunnes perunoissa on kaunis kullanruskea väri.
Leikkaa perunat lohkoihin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Lorauta pieni määrä öljyä ja pyörittele perunat öljyssä. Voit tehdä saman kulhossakin.
Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Paista 250-275 asteisessa uunissa n. 15-20min kunnes perunoissa on kaunis kullanruskea väri.
En ole tainnut vielä muistaa esitellä, kun nuorin (..kohta saan sanoa että keskimmäinen..) kummityttöni oli ostanut minulle ihanan synttärilahjan, apinanaulakon! :) Ja vieläpä ihan omilla rahoillaan. Viime vuonna taisin saada synttärilahjaksi häneltä pussillisen banaaneita. Ja sitä edellisvuonna taisi tulla itse ommeltu kiukkupussi. Sinne saa kuulemma laittaa kiukun jos sellainen joskus tulee. Ja täytyy sanoa, että omalla hauskuudellaan tämä kiukkupussi on kyllä monet kiukut lieventänyt! :) Kyllä nuo lasten tekemät/ideoimat lahjat vaan on ihan parhaita!! <3
P.S. Muistithan, että Viski-koiramme elämää voit käydä seuraamassa Viskin omasta blogista, Yksi VISKI, kiitos!
Mukavaa perjantaita & viikonloppua kaikille!! <3
Oi nuo ovat hyviä! Ja kiva, että maistui teillekin! Helle ja uuniruoka on kyllä...no ripaus luovaa hulluutta pitää ihmisessä ollakin :D
VastaaPoistaPitää pitää...ripaus hulluutta tekee elämään suuren määrän hauskuutta! :D
PoistaHerkullisen näköisiä. Poika tulossa tänään Pohjanmaalle, joten taidankin napata tästä A-luokan lihansyöjille herkkuohjeen. Kalansyönti saa olla muutaman päivän tauolla :)
VastaaPoistaJa nyt menen lukemaan Viskin kuulumiset :)
Vaikka kala hyvää onkin, niin muutaman päivän tauko on varmasti paikallaan! :) Toivottavasti mekin tästä johonkin kalareissuun vielä pääsemme, kun kesälomat alkavat 1,5 viikon kuluttua.... :)
PoistaTodellakin menee jonain päivänä aivan varmasti kokeiluun, nam, nam, melkein jo maistan, kuinka hyvältä tuo maistuu!
VastaaPoistaOli kyllä hyvää! Ensi kerralla laitan vielä enemmän Aurajuustoa rullien väliin, nimimerkillä RRRRAKASTAN Aurajuustoa :D
Poista